11 jan 2017 06:00

11 jan 2017 06:00

Inför Nybro-Skövde IK

ISHOCKEY: Allettan södra

Allettan södra har redan nått den sjätte omgången och för Skövde IK:s del innebär det resa till de östra delarna av Småland och bortamatch mot Nybro.

Nybro kom fyra i grundserien och tog sig till allettan med två poängs marginal. I Allettan har laget öppnat optimistiskt och ligger trea, men Skövde IK:s tränare Tomas Kämpe fokuserar inte så mycket på motståndet.

– Vi tänker mer på vårt eget spel egentligen. Vi har tagit reda på det vi behöver om dem, det vi måste göra är att ta med spelet vi presterar på hemmaplan till bortaplan, det är vad det handlar om, säger Kämpe.

För Skövde IK:s del har det gått allt annat än bra på resande fot hittills i allettan. På de två matcherna laget har spelat på bortaplan så här långt har det blivit förluster och SIK har dessutom inte lyckats göra mål. Först 0–3 mot Lindlöven och sedan 0–5 mot Kallinge/Ronneby.

Med sig till bortamatchen mot Nybro har dock Skövde söndagens seger (2–1) på hemmaplan i prestigemötet med Mariestad Bois.

– Vi kändes fräscha tycker jag. Vi gjorde en bra defensiv insats och hade minst lika bra målchanser som Mariestad hade även om de sköt lite mer. Det var en bra insats och bra för självförtroendet givetvis att få med sig alla tre poängen.

SIK-truppen är oförändrad jämfört med senast.

Nybro kom fyra i grundserien och tog sig till allettan med två poängs marginal. I Allettan har laget öppnat optimistiskt och ligger trea, men Skövde IK:s tränare Tomas Kämpe fokuserar inte så mycket på motståndet.

– Vi tänker mer på vårt eget spel egentligen. Vi har tagit reda på det vi behöver om dem, det vi måste göra är att ta med spelet vi presterar på hemmaplan till bortaplan, det är vad det handlar om, säger Kämpe.

För Skövde IK:s del har det gått allt annat än bra på resande fot hittills i allettan. På de två matcherna laget har spelat på bortaplan så här långt har det blivit förluster och SIK har dessutom inte lyckats göra mål. Först 0–3 mot Lindlöven och sedan 0–5 mot Kallinge/Ronneby.

Med sig till bortamatchen mot Nybro har dock Skövde söndagens seger (2–1) på hemmaplan i prestigemötet med Mariestad Bois.

– Vi kändes fräscha tycker jag. Vi gjorde en bra defensiv insats och hade minst lika bra målchanser som Mariestad hade även om de sköt lite mer. Det var en bra insats och bra för självförtroendet givetvis att få med sig alla tre poängen.

SIK-truppen är oförändrad jämfört med senast.

LAGET

Skövde IK: Målvakter: David Persson-Thorsell, Daniel Marmenlind. Backar: Johan Wiklund, Oskar Niklasson, Albin Andersson, Anton Knutsson, Jesper Appel, Axel Abrahamsson. Forwards: Carl-Johan Sjögren, Oskar Back, Alexander Johansson, Alexander Henriksson, Adam Rundqvist, Alexander Yacob, Martin Karlsson, Tomas Wallgren, William Frödelius, Oscar Forsmark, Erik Dahnè, Viktor Jörnevik.

FORMEN

Nybro: Kumla (b) 3–0, Mariestad (b) 1–4, Kristianstad (h) 4–5 ef. str.

Skövde: Mariestad (h) 2–1, Kallinge-Ronneby (b) 0–5, Borlänge (h) 3–2, Lindlöven (b) 0–3.

Kommentar: Båda lagen studsade tillbaka efter förlust och vann i den senaste omgången. Annars har Nybro öppnat serien bäst med tio poäng på fem matcher.

POÄNGLIGA

Nybro: Kim Tallberg 2+3 = 5, Erik Näslund 3+1 = 4, Sebastian Borg 1+3 = 4.

Skövde: Oskar Back 3+1 = 4, Carl-Johan Sjögren 1+3 = 4, Oskar Niklasson 0+2 = 4.

ÖVRIGA MATCHER:

11/1: Kristianstad–Vimmberby, Kallinge/Ronneby–Troja/Ljungby, Borlänge–Lindlöven, Mariestad–Kumla.