12 jan 2017 10:18

12 jan 2017 10:18

JVM-semifinal väntar för Lina

ISHOCKEY: Möter Kanada på fredag

Lina Ljungblom från Skövde spelar JVM där Sverige har tagit sig till semifinal.
På fredagen väntar Kanada om en plats i finalen.

Junior-VM spelas i Tjeckien och merparten av spelarna i det svenska laget är födda 1999 eller 2000, men Lina Ljungblom är en av tre spelare födda 2001.

Trots att hon är en av de yngsta i truppen har Skövdetjejen fått chansen i Sveriges förstafemma och hon har tagit för sig.

I den första gruppspelsmatchen spelade Sverige mot Kanada och förlorade med 1–5. Sverige ledde dock med 1–0 efter en period sedan Lina Ljungblom assisterat Hanna Olsson till matchens första mål. Dessutom utsågs Lina internt i laget till matchens spelare.

Övriga två gruppmatcher spelade Sverige mot USA samt Ryssland och det blev förlust i båda. Mot USA föll Sverige med 0–4 och mot Ryssland blev det 1–2 efter förlängning och straffar. Lina Ljungblom fick chansen att lägga en av straffarna, men den ryska målvakten räddade.

Efter gruppspelet väntade på onsdagen kvartsfinal och där ställdes Sverige mot Finland.

Sverige ledde med 2–0 efter två spelade perioder och Lina Ljungblom var på isen vid båda tillfällena.

Knappt fyra minuter in på den sista perioden reducerade dock Finland när Lina satt utvisad för en tripping, men fler mål blev det emellertid inte utan Sverige höll undan till seger, vilket betyder att laget är klart för semifinal.

Där väntar en ny match mot Kanada och Sverige har på fredag eftermiddag chansen att ta revansch för förlusten i gruppspelet. Vinner Sverige möter man antingen USA eller Ryssland i final. Annars blir det bronsmatch.

Junior-VM spelas i Tjeckien och merparten av spelarna i det svenska laget är födda 1999 eller 2000, men Lina Ljungblom är en av tre spelare födda 2001.

Trots att hon är en av de yngsta i truppen har Skövdetjejen fått chansen i Sveriges förstafemma och hon har tagit för sig.

I den första gruppspelsmatchen spelade Sverige mot Kanada och förlorade med 1–5. Sverige ledde dock med 1–0 efter en period sedan Lina Ljungblom assisterat Hanna Olsson till matchens första mål. Dessutom utsågs Lina internt i laget till matchens spelare.

Övriga två gruppmatcher spelade Sverige mot USA samt Ryssland och det blev förlust i båda. Mot USA föll Sverige med 0–4 och mot Ryssland blev det 1–2 efter förlängning och straffar. Lina Ljungblom fick chansen att lägga en av straffarna, men den ryska målvakten räddade.

Efter gruppspelet väntade på onsdagen kvartsfinal och där ställdes Sverige mot Finland.

Sverige ledde med 2–0 efter två spelade perioder och Lina Ljungblom var på isen vid båda tillfällena.

Knappt fyra minuter in på den sista perioden reducerade dock Finland när Lina satt utvisad för en tripping, men fler mål blev det emellertid inte utan Sverige höll undan till seger, vilket betyder att laget är klart för semifinal.

Där väntar en ny match mot Kanada och Sverige har på fredag eftermiddag chansen att ta revansch för förlusten i gruppspelet. Vinner Sverige möter man antingen USA eller Ryssland i final. Annars blir det bronsmatch.