15 feb 2017 14:39

15 feb 2017 14:39

Börjesson sexa i USA

ENDURO: Full gas sprint

En sjätteplats i pro-klassen i den första deltävlingen av Full gas sprint. Så inledde Jesper Börjesson sin tvååriga heltidssatsning på enduron i USA.

I början av december stod det klart att Tibrokillen Jesper Börjesson kommer att köra hela 2017 och 2018 års säsonger för Rocky Mountain KR4 i USA. GNCC lites pro och Full gas sprint enduro är vad 21-åringen har framför sig.

Trots att det inte blev en felfri inledning ser det lovande ut inför fortsättningen. Börjesson inledde Full gas sprint-serien på Motovated sports complex i South Carolina, USA, med en sjätteplats pro-klassen efter två dagars körning.

– Körningen stämde inte till hundra procent men det blev ändå en sjätteplats, säger Jesper Börjesson och fortsätter:

– Sjätteplatsen känns toppen eftersom körningen inte satt helt som jag ville. Nu är det bara jobba vidare mot nästa race.

Med en körtid på drygt en timme och tio minuter efter sex specialprov tog amerikanaren Ryan Sipes hem segern i den första deltävlingen. Marginalen till Börjesson på sjätteplatsen var två och en halv minut.

Redan om en och en halv vecka får Börjesson chansen igen. Då körs den andra deltävlingen i sprintserien.

I början av december stod det klart att Tibrokillen Jesper Börjesson kommer att köra hela 2017 och 2018 års säsonger för Rocky Mountain KR4 i USA. GNCC lites pro och Full gas sprint enduro är vad 21-åringen har framför sig.

Trots att det inte blev en felfri inledning ser det lovande ut inför fortsättningen. Börjesson inledde Full gas sprint-serien på Motovated sports complex i South Carolina, USA, med en sjätteplats pro-klassen efter två dagars körning.

– Körningen stämde inte till hundra procent men det blev ändå en sjätteplats, säger Jesper Börjesson och fortsätter:

– Sjätteplatsen känns toppen eftersom körningen inte satt helt som jag ville. Nu är det bara jobba vidare mot nästa race.

Med en körtid på drygt en timme och tio minuter efter sex specialprov tog amerikanaren Ryan Sipes hem segern i den första deltävlingen. Marginalen till Börjesson på sjätteplatsen var två och en halv minut.

Redan om en och en halv vecka får Börjesson chansen igen. Då körs den andra deltävlingen i sprintserien.