18 mar 2017 15:19

18 mar 2017 15:19

"Vi måste bli mycket tuffare"

FOTBOLL: Kapten Uusitalo efter smällen

En månad till Skövde AIK:s comeback i division 1. Hur är läget? Vi ställde frågan till mittbacksklippan Andreas Uusitalo efter hemska 1–5 mot Gauthiod:
– Den här matchen visar att vi måste bli mycket tuffare och rejälare i allt vi gör.

Uusitalos insatser förra säsongen bidrog starkt till att Skövde AIK kunde vinna serien och se till att klubben är tillbaka i division 1.

Dels spelade han starkt som mittback hela säsongen där han och Oscar Callerud hade ett gott samarbete och sedan hade även Andreas förmågan att göra några riktigt viktiga mål i kritiska lägen.

Nu har Oskar Callerud valt att gå tillbaka till Götene och Hannes Fritzson har kommit till klubben. Mölltorpskillen som efter starkt spel i Tibro AIK tog klivet till Degerfors. Där fungerade det inte som han hade tänkt, nu blir det SAIK i ettan i stället efter ett mellanspel i moderklubben Mölltorp/Brevik förra säsongen.

Även Pontus Fredriksson från Kalmar FF är en spelare som är tänkt att spela i backlinjen. Främst som ytterback, men även som mittback om det skulle behövas.

Nu fick de och hela SAIK det tufft mot taggat division 2-motstånd.

– Visst, det finns många saker i spelet som är bra, men vi är inte tillräckligt bra i straffområdet och det är ju där matcherna avgörs, kommenterar Andreas som tagit över lagkaptensbindeln efter Gustav Karlsson som lagt av.

Skövde AIK gjorde sin senaste division 1-match den 1 november 2014. Från den startelvan som föll mot Oddevold med 1–3 finns det bara två spelare kvar i laget, Andreas Uusitalo och Bilos Yonakhir. Andreas som är född 1993 debuterade i A-laget redan 2011, vilket betyder att detta blir han sjunde säsong i den rödvita seniortruppen.

– Det skiljer flera snäpp på ettan och tvåan så vi måste helt enkelt höja oss, även om jag tycker att 1–5 inte speglar matchen.

Uusitalos insatser förra säsongen bidrog starkt till att Skövde AIK kunde vinna serien och se till att klubben är tillbaka i division 1.

Dels spelade han starkt som mittback hela säsongen där han och Oscar Callerud hade ett gott samarbete och sedan hade även Andreas förmågan att göra några riktigt viktiga mål i kritiska lägen.

Nu har Oskar Callerud valt att gå tillbaka till Götene och Hannes Fritzson har kommit till klubben. Mölltorpskillen som efter starkt spel i Tibro AIK tog klivet till Degerfors. Där fungerade det inte som han hade tänkt, nu blir det SAIK i ettan i stället efter ett mellanspel i moderklubben Mölltorp/Brevik förra säsongen.

Även Pontus Fredriksson från Kalmar FF är en spelare som är tänkt att spela i backlinjen. Främst som ytterback, men även som mittback om det skulle behövas.

Nu fick de och hela SAIK det tufft mot taggat division 2-motstånd.

– Visst, det finns många saker i spelet som är bra, men vi är inte tillräckligt bra i straffområdet och det är ju där matcherna avgörs, kommenterar Andreas som tagit över lagkaptensbindeln efter Gustav Karlsson som lagt av.

Skövde AIK gjorde sin senaste division 1-match den 1 november 2014. Från den startelvan som föll mot Oddevold med 1–3 finns det bara två spelare kvar i laget, Andreas Uusitalo och Bilos Yonakhir. Andreas som är född 1993 debuterade i A-laget redan 2011, vilket betyder att detta blir han sjunde säsong i den rödvita seniortruppen.

– Det skiljer flera snäpp på ettan och tvåan så vi måste helt enkelt höja oss, även om jag tycker att 1–5 inte speglar matchen.