19 mar 2017 18:31

19 mar 2017 18:31

Färdigspelat för de lokala lagen

HANDBOLL: Steg 4 i SM-spelet

Varken IFK Skövdes herrjuniorer, Skövde HF:s B-flickor eller IFK Karlsborgs B-flickor tog sig vidare när det fjärde steget i SM-spelet avgjordes under helgen.

Det fjärde SM-steget för IFK Skövdes herrjuniorer blev allt annat än enkelt.

I Eriksdalshallen gällde det för IFK Skövde att placerade sig som etta eller två i gruppen med fyra lag för att ta sig vidare till finalspelet i Malmö den 12-14 maj.

Redan i den första matchen blev det tufft för IFK som föll med 18–30 (6–15) mot Ystads IF HF på lördagen.

I söndagens första match blev det en ny förlust. IFK ledde med 11–10 i halvlek innan Hammarby IF HF växlade upp och gick förbi. IFK-juniorerna föll med 17–21 och redan då stod det klart att finalspelet var utom räckhåll.

IK Sävehof stod för motstånden i den tredje och sista matchen. Då föll IFK Skövde med 21–33 och har därmed gjort sitt i årets SM-spel.

Sävehof och Ystad slutade främst i tabellen och lade därmed beslag på platserna till finalspelet.

Svårt för B-flickorna

Även för de lokala B-flickorna nådde SM-spelet sitt slut. Skövde HF 2 som spelade i Nacka fick en riktigt tuff helg. Motståndarna Huddinge HK 2, Gustavsberg IF, Skuru IK, Gökstens BK och RP IF Linköping visade sig alla bli svåra uppgifter.

Av fem matcher blev det lika många förluster och därmed är årets SM-spel över för Skövde. I den sista matchen mot Huddinge var Skövde nära poäng, men till slut blev det en förlust med knappa 16–17. Gustavsberg blev laget som knep platsen till finalspelet.

IFK Karlsborg stod som arrangör för B-flickornas Grupp 8 i det fjärde SM-steget. I Molidenhallen fick helgen en tung inledning när IFK Karlsborg föll mot både Tyresö Handboll och Eslövs IK.

Även i söndagens första match mot Kävlinge fick Karlsborgs se sig besegrat. Mot Torslanda blev det slutligen en seger med 26–14 på hemmaplan för Karlsborg. I tabellen räckte det dock inte och i stället blev det Eslöv som tog sig till finalspelet efter fyra raka segrar.

Det fjärde SM-steget för IFK Skövdes herrjuniorer blev allt annat än enkelt.

I Eriksdalshallen gällde det för IFK Skövde att placerade sig som etta eller två i gruppen med fyra lag för att ta sig vidare till finalspelet i Malmö den 12-14 maj.

Redan i den första matchen blev det tufft för IFK som föll med 18–30 (6–15) mot Ystads IF HF på lördagen.

I söndagens första match blev det en ny förlust. IFK ledde med 11–10 i halvlek innan Hammarby IF HF växlade upp och gick förbi. IFK-juniorerna föll med 17–21 och redan då stod det klart att finalspelet var utom räckhåll.

IK Sävehof stod för motstånden i den tredje och sista matchen. Då föll IFK Skövde med 21–33 och har därmed gjort sitt i årets SM-spel.

Sävehof och Ystad slutade främst i tabellen och lade därmed beslag på platserna till finalspelet.

Svårt för B-flickorna

Även för de lokala B-flickorna nådde SM-spelet sitt slut. Skövde HF 2 som spelade i Nacka fick en riktigt tuff helg. Motståndarna Huddinge HK 2, Gustavsberg IF, Skuru IK, Gökstens BK och RP IF Linköping visade sig alla bli svåra uppgifter.

Av fem matcher blev det lika många förluster och därmed är årets SM-spel över för Skövde. I den sista matchen mot Huddinge var Skövde nära poäng, men till slut blev det en förlust med knappa 16–17. Gustavsberg blev laget som knep platsen till finalspelet.

IFK Karlsborg stod som arrangör för B-flickornas Grupp 8 i det fjärde SM-steget. I Molidenhallen fick helgen en tung inledning när IFK Karlsborg föll mot både Tyresö Handboll och Eslövs IK.

Även i söndagens första match mot Kävlinge fick Karlsborgs se sig besegrat. Mot Torslanda blev det slutligen en seger med 26–14 på hemmaplan för Karlsborg. I tabellen räckte det dock inte och i stället blev det Eslöv som tog sig till finalspelet efter fyra raka segrar.