Lyckad debut i blågult för Flygelholm

HANDBOLL: U19-landslaget obesegrat i EM-kvalet

Det svenska U19-landslaget gick obesegrat genom sin EM-kvalgrupp i Tjeckien.
– Det har varit väldigt roligt och jag har fått nya erfarenheter, summerar Skövde HF-spelaren Johanna Flygelholm som landslagsdebuterade.

När förbundskaptenerna Erik Larholm och Ola Månsson presenterade Johanna Flygelholm som en av de 16 spelarna i den svenska U19-truppen till EM-kvalet kom det som en positiv överraskning för den 18-åriga niometersspelaren.

– Det var inte alls väntat att jag skulle bli uttagen. Men väldigt roligt, säger hon.

Inför EM-kvalet i Tjeckien samlades den svenska truppen med spelare födda 1998 och 1999 för ett läger på Bosön.

– Då pratade vi med förbundskaptenerna om hur det skulle bli framöver och eftersom det här var första gången för mig så handlade det mycket om att jag skulle bli inskolad. Det kändes skönt eftersom det gjorde att jag inte fick så stor press på mig, säger Johanna.

”Roligast mot Serbien”

För svensk del blev det full pott när det svenska U19-landslaget vann sin EM-kvalgrupp med maximala sex poäng efter segrar mot Tjeckien, Österrike och Serbien.

I gruppfinalen mot Serbien på söndagen såg dessutom Johanna Flygelholm till att skriva in sig i målprotokollet efter att ha satt en straff i matchen som slutade med en 28–17-seger.

– Kul att inte komma hem helt mållöst, säger hon.

Något annat som hon har tagit med sig hem från Tjeckien är erfarenheter från spelet i den blågula landslagströjan.

– Eftersom det var första gången för mig så var det lite svårt att hitta tajmingen med de andra spelarna som jag inte känner. Sedan var det också spännande att möta andra länder med helt andra spelstilar, säger Johanna och fortsätter:

– Vi hade som allra roligast när vi spelade mot Serbien. Då stängde vi till bakåt och spelet kändes väldigt bra.

Mellan den 27 juli och 6 augusti spelas U19-EM i Slovenien. Hur den svenska truppen kommer att se ut då är ännu oklart, men Johanna skulle inte ha något emot att dra på sig den blågula tröjan igen.

– Vi har inte snackat så mycket om hur det blir till EM än, men jag hoppas att jag kommer med. Jag har en bra känsla, säger hon.

Nu väntar JSM

Efter en helg i Tjeckien gäller det nu att ladda om inför nästa helgs uppgift. Då spelar Johanna steg 4 i junior-SM tillsammans med Skövde HF. I Ellfolk Arena utan Eskilstuna möter Skövde då Gökstens BK, Halmstad Handboll, H43 Lund HF och IFK Tumba HK i ett gruppspel där två platser till finalspelet i Malmö den 12-14 maj ligger i potten.

– Det är lite nervöst, men det ska bli kul att spela. Jag tycker att vi ska kunna ta oss till det femte steget.

20 mar 2017 19:41

20 mar 2017 19:41