Fredrik har fått ny roll i IFK Skövde

FOTBOLL: Inför division 3

Tränarrollen är ny för Fredrik Andersson som ska leda IFK Skövde igenom fotbollstrean.
– Att stå på den sidan ska bli kul, säger Fredrik.

Han har många år som spelare bakom sig, men när det kommer till att vara tränare är erfarenheten inte alls lika gedigen. Det här är hans allra första tränaruppdrag och något som han ser fram mot.

– Jätteroligt att få vara lite ansvarig. Det var ju något man funderade på de sista åren när man spelade själv så när frågan kom var det inte svårt att tacka ja.

Vad är den stora utmaningen i att vara tränare i stället för spelare?

– Skillnaden är att man måste ta mycket mer ansvar. Det är mycket mer än man tror att vara tränare som man kanske inte tänker på som spelare. Det är inte bara att träna och ta ut ett lag utan det är mer än så, men det känns bara roligt och det känns inte som ett problem.

Lär sig av Verona

Fredrik Andersson är huvudansvarig och har Hanna Abraham och Fransisco Verona som assisterande tränare. Veronas rutin betyder mycket för den nye IFK-tränaren.

– Vi är ju helt nya både jag och Hanna så vi behöver någon att klättra på. Han lär oss mycket och allt är nytt så det är bra att ha en gubbe som har varit med förut, menar Fredrik.

Hur vill du att ni ska spela fotboll?

– Tanken är väl att vi ska spela en rolig fotboll och att det ska gå fort på marken. Vi ska äga bollen och låta motståndaren jaga, det är vår målsättning. Sedan får vi se hur det går, men jag tror att vi lär oss mest på det.

Förra säsongen slutade IFK Skövde på sjätte plats i division 3 efter att ha åkt ur tvåan säsongen före det. Nu är det lite oklart var laget står, men den 29-årige IFK-tränaren hoppas ta ytterligare kliv.

– Min egen målsättning är i alla fall att vara bättre än förra året.

Ungt lag

Truppen är på det stora hela intakt från ifjol, men några förändringar märks. Bland annat har Edin Salihovic och Erik Lindroth anslutit från Skövde AIK. Sedan har Axel Sjöman och Johan David försvunnit från laget.

Snittåldern i truppen den här säsongen ligger på strax över 21 år.

– Det är ett ungt lag, men det är bra killar som vill mycket och det känns jätteinspirerande att vara en del i den gruppen, säger IFK-tränaren som ser ljust på den blåvita framtiden.

– Jag tror att vi har något stort på gång, men kommer ta lite tid. Fast hellre att det tar tid och att vi lär oss något av det.

Han ser fram mot den stundande premiären där IFK Skövde ställs mot IFK Tidaholm.

– Det är alltid skönt när det kommer i gång och jag tror att grabbarna väntar mycket på det också så det ska bli jättekul, avslutar Fredrik Andersson.

13 apr 2017 06:00

13 apr 2017 06:00