Skultorp vill slippa kval

FOTBOLL: Inför division 4

Genom kval lyckades Skultorps IF hålla sig kvar i division 4 förra säsongen.
Den resan vill tränaren Oskar Öst undvika i år, men den norra fyran blir en utmaning.
– Det är väldigt många bra lag så om vi kan få en mittenplacering har vi gjort en kanonsäsong, menar Öst.

Förrförra säsongen hängde Skultorp med i toppen och nosade på kval uppåt, men i fjol gick det tyngre för de gulsvarta som tvingades till kvalspel för att behålla sin div 4-status.

– Det var mycket motgångar förra säsongen, men nu är det nya tag och det känns bra. Vi har fått in många bra killar i truppen så det ser bra ut, fortsätter Öst.

Han tror att Skultorp ska kunna hävda sig väl.

– Vi ska ju försöka komma så högt upp som möjligt, men slippa bottenstriden och undvika kval är ju det första målet. Sedan kan vi sikta uppåt, säger SIF-tränaren som anser att om laget får ut hela sin potential ska målsättningen infrias.

– Spelar vi så som vi kan ska det inte vara några problem.

Bredare trupp

Skultorp har tappat några spelare, men har många nyförvärv, vilket har gjort truppen bredare. Nu förfogar Öst över en trupp där det är en bra blandning mellan ungdom och rutin. Erfarna spelare som Henrik Sandelius, Anders Ekberg, Freddy Mattsson, Anders Danielsson och Daniel Stomberg blir givetvis viktiga.

– Det är tryggt att luta sig mot dem, men roligt att vi har fått lite yngre runt omkring dem, menar Öst.

Det är många bra lag i serien och det blir något att bita i för Skultorp.

– Vi måste ju vara bra för det är en oerhört tuff serie och jag tror att serien över lag kommer att bli väldigt jämn, fortsätter Öst som nämner en trio tänkbara topplag.

– Skara, Vara och Åsarp/Trädet. Jag skulle bli förvånad om de inte är med i toppen. Med Edsvära/Norra Vånga som en outsider.

13 apr 2017 06:00

13 apr 2017 06:00