13 apr 2017 06:00

13 apr 2017 06:00

Spelarskifte i TAIK

FOTBOLL: Inför division 4

Tibro AIK har degraderats två divisioner på lika många år. Inför årets nystart i division 4 har laget tappat en hel startelva och ytterligare en handfull spelare.
– Det är några spelare som kommer att få göra A-lagsdebut i seriepremiären, säger nye tränaren Magnus Lagerin.

Tibro AIK börjar om i division 4 den här säsongen efter flera tunga år där laget har flyttats ned i seriesystemet två år i rad.

– Vi har tappat många spelare så vi går in i seriespelet med försiktiga känslor. Vi går inte ut och är kaxiga utan är försiktiga. Vi får ligga lite lågt och sikta på att fixa nytt kontrakt. Klubben gör en nystart och om vi har vi tre lag efter oss när serien är slut så har vi gjort det bra. Då är vi nöjda, säger nye tränaren Magnus Lagerin.

– Det första målet måste vara nytt kontrakt med tanke på förutsättningarna. Vi är inställda på att det kommer bli en tuff säsong men vi tror inte att det är omöjligt. Får vi bara ihop spelet så tror jag att vi kan spela jämnt mot de flesta lagen, fortsätter Lagerin.

TAIK har tappat upp emot 20 spelare ifrån förra året, enligt Lagerin.

– Vi har haft några tunga år och det är en stor anledning till att flera spelare kände att de behövde något nytt. Det är verkligen ett stort spelarskifte i laget. Om alla spelare är hela och friska så är vi upp mot 30 spelare men 15 av dem har aldrig tidigare spelat A-lagsfotboll, säger TAIK-tränaren.

Axel tillbaka i TAIK

Axel Påhlsson, som tidigare har spelat i Örebro SK:s U21-lag, är tillbaka i TAIK och han blir en nyckelspelare.

– Det är kul att han spelar för oss. Det är jättebra nyförvärv. Han får en viktig roll i backlinjen. Med sina 20 år blir han en rutinerad spelare för oss. Det säger en del om hur ung trupp vi har även om Sargon Gewargis också spelar med oss. Han blir också viktig.

Spelare såsom Hampus Thorstensson, Jim Ljungqvist, Vaskeen Matiros och målvakten Victor Strand har tidigare spelat med Tibro AIK högre upp i seriesystemet och blir även betydelsefulla i årets TAIK.

– Det är viktigt med en bra start och sedan måste försvarsspelet sitta. Där behöver vi vara stabila, få alla att jobba som en enhet men jag tycker att vi har flera starka spelare i defensiven. Det har stundtals varit hyfsad fotboll under försäsongen men vi håller inte nivån riktigt. Vi behöver vara lite rejälare, säger Lagerin.

Tibro AIK börjar om i division 4 den här säsongen efter flera tunga år där laget har flyttats ned i seriesystemet två år i rad.

– Vi har tappat många spelare så vi går in i seriespelet med försiktiga känslor. Vi går inte ut och är kaxiga utan är försiktiga. Vi får ligga lite lågt och sikta på att fixa nytt kontrakt. Klubben gör en nystart och om vi har vi tre lag efter oss när serien är slut så har vi gjort det bra. Då är vi nöjda, säger nye tränaren Magnus Lagerin.

– Det första målet måste vara nytt kontrakt med tanke på förutsättningarna. Vi är inställda på att det kommer bli en tuff säsong men vi tror inte att det är omöjligt. Får vi bara ihop spelet så tror jag att vi kan spela jämnt mot de flesta lagen, fortsätter Lagerin.

TAIK har tappat upp emot 20 spelare ifrån förra året, enligt Lagerin.

– Vi har haft några tunga år och det är en stor anledning till att flera spelare kände att de behövde något nytt. Det är verkligen ett stort spelarskifte i laget. Om alla spelare är hela och friska så är vi upp mot 30 spelare men 15 av dem har aldrig tidigare spelat A-lagsfotboll, säger TAIK-tränaren.

Axel tillbaka i TAIK

Axel Påhlsson, som tidigare har spelat i Örebro SK:s U21-lag, är tillbaka i TAIK och han blir en nyckelspelare.

– Det är kul att han spelar för oss. Det är jättebra nyförvärv. Han får en viktig roll i backlinjen. Med sina 20 år blir han en rutinerad spelare för oss. Det säger en del om hur ung trupp vi har även om Sargon Gewargis också spelar med oss. Han blir också viktig.

Spelare såsom Hampus Thorstensson, Jim Ljungqvist, Vaskeen Matiros och målvakten Victor Strand har tidigare spelat med Tibro AIK högre upp i seriesystemet och blir även betydelsefulla i årets TAIK.

– Det är viktigt med en bra start och sedan måste försvarsspelet sitta. Där behöver vi vara stabila, få alla att jobba som en enhet men jag tycker att vi har flera starka spelare i defensiven. Det har stundtals varit hyfsad fotboll under försäsongen men vi håller inte nivån riktigt. Vi behöver vara lite rejälare, säger Lagerin.