13 apr 2017 06:00

13 apr 2017 06:00

Tidaholms GIF tar ny sats

FOTBOLL: Inför division 4

Efter tre säsonger som huvudansvarig för Tibro AIK är det i stället Tidaholms GIF som gäller. Där väntar nu bland annat matcher mot sitt tidigare lag i division 4.

Efter tre tuffa år i Tibro AIK där laget degraderades från division 2 till division 4 på kortast möjliga tid valde Jonathan Guggenheim att inte förlänga kontraktet. I stället skrev han på för Tidaholms GIF i division 4 men det hade han egentligen inte planerat.

– Jag hade bestämt mig för att ta ett års uppehåll. Jag tycker att det såklart är kul med fotboll men jag kände att det var tungt efter de här åren i Tibro där det mest blev destruktivt även om jag inte ångrar den tiden. Jag lärde mig mycket men sportsligt var det väldigt motigt, säger Guggenheim.

Men när TGIF sent hörde av sig valde han att ompröva sitt beslut. Nu får han försöka sätta sin egen prägel på laget som ny tränare.

– Vi har många yngre killar i laget som vi har flyttat upp ifrån egna led. Det största målet är att på sikt etablera de här spelarna på den här nivån, säger han.

– Vi försöker tänka mer långsiktigt nu och få kontinuitet. Vi har ett skickligt lag med en bra blandning mellan rutinerade och duktiga spelare och kreativa yngre spelare. Det har sett spännande ut under försäsongen men det är svårt att säga hur långt det räcker. Tanken är att vi ska bli bättre på sikt, fortsätter Guggenheim som har Ashur Gewargis som spelande assisterande tränare.

I laget finns även de tidigare Tibrospelarna Christoffer Mellberg, Filip Särkijärvi Thurén och Nils Liljebo som även bytt till TGIF som var tvåa i division 4 förra året och fick kvalspela men misslyckades att ta sig uppåt.

– Vi har tappat en del spelare som tidigare har bidragit. Jag tänker inte så mycket resultatmässigt och att vi ska nå en viss position. Vi vill bli ett stabilt lag, spela bra fotboll och kanske längre fram kunna avancera.

Efter tre tuffa år i Tibro AIK där laget degraderades från division 2 till division 4 på kortast möjliga tid valde Jonathan Guggenheim att inte förlänga kontraktet. I stället skrev han på för Tidaholms GIF i division 4 men det hade han egentligen inte planerat.

– Jag hade bestämt mig för att ta ett års uppehåll. Jag tycker att det såklart är kul med fotboll men jag kände att det var tungt efter de här åren i Tibro där det mest blev destruktivt även om jag inte ångrar den tiden. Jag lärde mig mycket men sportsligt var det väldigt motigt, säger Guggenheim.

Men när TGIF sent hörde av sig valde han att ompröva sitt beslut. Nu får han försöka sätta sin egen prägel på laget som ny tränare.

– Vi har många yngre killar i laget som vi har flyttat upp ifrån egna led. Det största målet är att på sikt etablera de här spelarna på den här nivån, säger han.

– Vi försöker tänka mer långsiktigt nu och få kontinuitet. Vi har ett skickligt lag med en bra blandning mellan rutinerade och duktiga spelare och kreativa yngre spelare. Det har sett spännande ut under försäsongen men det är svårt att säga hur långt det räcker. Tanken är att vi ska bli bättre på sikt, fortsätter Guggenheim som har Ashur Gewargis som spelande assisterande tränare.

I laget finns även de tidigare Tibrospelarna Christoffer Mellberg, Filip Särkijärvi Thurén och Nils Liljebo som även bytt till TGIF som var tvåa i division 4 förra året och fick kvalspela men misslyckades att ta sig uppåt.

– Vi har tappat en del spelare som tidigare har bidragit. Jag tänker inte så mycket resultatmässigt och att vi ska nå en viss position. Vi vill bli ett stabilt lag, spela bra fotboll och kanske längre fram kunna avancera.