13 apr 2017 06:00

13 apr 2017 06:00

Ulvåker siktar på övre halvan

FOTBOLL: Inför division 4

Det satt hårt åt förra året men Ulvåkers IF lyckades säkra kontraktet i division 4. I år hoppas klubben på ett lyft.

– Vi siktar på en bättre säsong och hoppas hamna på övre halvan, säger tränaren Joakim Rosin.

Ulvåker hängde med nöd och näppe kvar i division 4 förra året.

Den här säsongen hoppas de på en stabilare resa mot nytt kontrakt.

– Det var ett tufft år ifjol och vi lyckades inte säkra nytt kontrakt förrän i den sista omgången. Vi var i botten hela säsongen och det speglade också matchbilden många gånger i matcherna. Det blev nervöst och det kändes som att vi egentligen hade måstematcher hela tiden där vi inte fick förlora, säger Ulvåkers tränare Joakim Rosin som gör sitt andra år som huvudansvarig för herrlaget.

– Vi fick aldrig den där tryggheten som gör att vi kunde gå ut och spela vårt spel utan många gånger var vi tvungna att anpassa oss efter motståndaren för att helt enkelt få med oss poäng. Vi fick aldrig något lyft förra året utan vi blev fast i botten av tabellen hela säsongen, fortsätter han.

Det här året hoppas UIF på ett lyft.

– Vi måste kunna husera högre upp i tabellen och i alla fall befinna oss på den övre halvan. Vi siktar på en stabilare säsong.

Förutsättningar ser goda ut med fler spelare att tillgå.

– Vi har fler spelare i truppen den här säsongen. Konkurrenssituationen har blivit bättre. Vi har bättre förutsättningar och det blir svårare att ta ut laget. Det finns kunnande i truppen och förhoppningsvis finns det någon spelare som blommar ut i de yngre leden.

Måste förbättra bakåt

Rosin efterlyser rejälare tag i defensiven.

– Vi måste bli stabila i vårt agerande. Vi behöver få en bra start, börja vinna och få lite självförtroende av det. Under träningsmatcherna har vi bjudit på för mycket bakåt. Det måste vi få bort i seriespelet. Sedan är det viktigt att vi får med oss så många poäng som möjligt på våren.

Intressant är att den tidigare SAIK-backen Tobias Jansson, 37 år, som spelade flera säsonger i division 1 gör comeback och ska spela med UIF.

– Han blir betydelsefull för oss. Han kan ge oss nödvändig stadga i försvarsspelet. Vi har ett ungt lag, säger Rosin men konstaterar att spelare såsom Joakim Magnisson och Martin Arvidsson är Ulvåkerspelare som har varit med ett tag.

Ulvåker hängde med nöd och näppe kvar i division 4 förra året.

Den här säsongen hoppas de på en stabilare resa mot nytt kontrakt.

– Det var ett tufft år ifjol och vi lyckades inte säkra nytt kontrakt förrän i den sista omgången. Vi var i botten hela säsongen och det speglade också matchbilden många gånger i matcherna. Det blev nervöst och det kändes som att vi egentligen hade måstematcher hela tiden där vi inte fick förlora, säger Ulvåkers tränare Joakim Rosin som gör sitt andra år som huvudansvarig för herrlaget.

– Vi fick aldrig den där tryggheten som gör att vi kunde gå ut och spela vårt spel utan många gånger var vi tvungna att anpassa oss efter motståndaren för att helt enkelt få med oss poäng. Vi fick aldrig något lyft förra året utan vi blev fast i botten av tabellen hela säsongen, fortsätter han.

Det här året hoppas UIF på ett lyft.

– Vi måste kunna husera högre upp i tabellen och i alla fall befinna oss på den övre halvan. Vi siktar på en stabilare säsong.

Förutsättningar ser goda ut med fler spelare att tillgå.

– Vi har fler spelare i truppen den här säsongen. Konkurrenssituationen har blivit bättre. Vi har bättre förutsättningar och det blir svårare att ta ut laget. Det finns kunnande i truppen och förhoppningsvis finns det någon spelare som blommar ut i de yngre leden.

Måste förbättra bakåt

Rosin efterlyser rejälare tag i defensiven.

– Vi måste bli stabila i vårt agerande. Vi behöver få en bra start, börja vinna och få lite självförtroende av det. Under träningsmatcherna har vi bjudit på för mycket bakåt. Det måste vi få bort i seriespelet. Sedan är det viktigt att vi får med oss så många poäng som möjligt på våren.

Intressant är att den tidigare SAIK-backen Tobias Jansson, 37 år, som spelade flera säsonger i division 1 gör comeback och ska spela med UIF.

– Han blir betydelsefull för oss. Han kan ge oss nödvändig stadga i försvarsspelet. Vi har ett ungt lag, säger Rosin men konstaterar att spelare såsom Joakim Magnisson och Martin Arvidsson är Ulvåkerspelare som har varit med ett tag.