18 apr 2017 16:31

18 apr 2017 16:32

Rainbow of Nando tog säker seger på Axevalla

TRAV: Segerkusken: "Jag är riktigt förälskad i den här hästen"

Ifjol blev Sofia Aronsson utsedd till årets tränare på Axevalla och även 2017 har inletts starkt.
Under tisdagslunchen ordnade Rainbow of Nando säsongens sjunde seger till stallet.
– Hon är helt underbar, jag är riktigt förälskad i den här hästen, sade kusken Kim Eriksson.

Loppet blev helt odramatiskt efter att stoet öppnat snabbt, vunnit starten och fått hållas i måttlig fart med 1.16 första varvet. När den avslutande diton gick i underkant av 1.13 blev segern säker även om Thorn Bird avslutade riktigt snabbt efter en invändig smygare.

– Hon har inte gått så mycket voltstart tidigare och var lite fundersam de första stegen, men sedan var hon ändå där med sin stora och härliga kropp varpå vi kunde hålla upp ledningen, sade Eriksson.

Vann utan problem

Bo Falsigs Beniot Simoni såg ut att ha en fin uppgift på pappret och löste den också utan problem. Åbyproffset sände fram utvändigt ledaren varvet före mål, tog över redan 600 kvar och behövde aldrig bruka sin häst maximalt. Benoit Simoni gick undan med ett par längder.

– Han är bekväm, men var betydligt piggare idag än vad han var i årsdebuten. Vi ska tävla på, få lite rutin och har en dröm att kunna vara med i kvalen av det danska derbyt. Därmed inte sagt att vi kommer vara en av de tolv som når finalen, men vi hoppas kunna prova i kvalen i vilket fall, sade Falsig.

Raise Broline jagade ikapp den hårddragande ledaren Talapoin. Därmed såg Carl Johan Jepson till att det blev en tredje favoritseger i följd på V4-spelet.

– Vi kom iväg bra till ett invändigt läge och det löste sig perfekt med rygg på Talapoin. Hästen hade tjänat lite snabba pengar så jag tyckte det var helt rätt att chansa lite invändigt. Hon var fin idag igen och vann med krafter kvar, sade Jepson.

Skräll i V4-avslutningen

Den enda skrällen inom V4:an kom i avslutningen där David Källgren överraskade bakom Mats Larssons Dollydoo Laday. Stoet gav 29 gånger pengarna och vann sitt första lopp sedan den 18 maj år 2012!

Loppet blev helt odramatiskt efter att stoet öppnat snabbt, vunnit starten och fått hållas i måttlig fart med 1.16 första varvet. När den avslutande diton gick i underkant av 1.13 blev segern säker även om Thorn Bird avslutade riktigt snabbt efter en invändig smygare.

– Hon har inte gått så mycket voltstart tidigare och var lite fundersam de första stegen, men sedan var hon ändå där med sin stora och härliga kropp varpå vi kunde hålla upp ledningen, sade Eriksson.

Vann utan problem

Bo Falsigs Beniot Simoni såg ut att ha en fin uppgift på pappret och löste den också utan problem. Åbyproffset sände fram utvändigt ledaren varvet före mål, tog över redan 600 kvar och behövde aldrig bruka sin häst maximalt. Benoit Simoni gick undan med ett par längder.

– Han är bekväm, men var betydligt piggare idag än vad han var i årsdebuten. Vi ska tävla på, få lite rutin och har en dröm att kunna vara med i kvalen av det danska derbyt. Därmed inte sagt att vi kommer vara en av de tolv som når finalen, men vi hoppas kunna prova i kvalen i vilket fall, sade Falsig.

Raise Broline jagade ikapp den hårddragande ledaren Talapoin. Därmed såg Carl Johan Jepson till att det blev en tredje favoritseger i följd på V4-spelet.

– Vi kom iväg bra till ett invändigt läge och det löste sig perfekt med rygg på Talapoin. Hästen hade tjänat lite snabba pengar så jag tyckte det var helt rätt att chansa lite invändigt. Hon var fin idag igen och vann med krafter kvar, sade Jepson.

Skräll i V4-avslutningen

Den enda skrällen inom V4:an kom i avslutningen där David Källgren överraskade bakom Mats Larssons Dollydoo Laday. Stoet gav 29 gånger pengarna och vann sitt första lopp sedan den 18 maj år 2012!

  • Emil Persson

Spelsiffror

AXEVALLA

V4

Rätt rad: 1–8–10–8.

Utdelning: 4 rätt: 1 132 kronor.

Omsättning: 2 176 771 kronor.

Antal system: 41 016 stycken: