18 apr 2017 16:24

18 apr 2017 16:24

Topplöpare visade klass i påskhelgen

ORIENTERING: Öjetrampen

Drygt 1400 löpare sprang klassiska Öjetrampen på påskafton i skogarna kring Främmestad, söder om Grästorp. Landslagslöparna Tove Alexandersson och Albin Ridefelt vann elitklasserna. Tävlingen avgjordes i samma område som användes för 50 år sedan.

Sara Hagström har bytt från Falköpings AIK OK till IFK Göteborg i år. Ny miljö och ny dimension i träningen.

– Jag bor i Göteborg och läser på Chalmers. Mitt mål är att prestera både på SM och VM, kanske framförallt på skogsdistanserna där jag tror att jag har mer att ge.

– Idag var det tungt i mossarna. En bom på första kontrollen, men i övrigt riktigt bra. Och det mest glädjande är att kroppen höll. Förra året var ju mycket skador och sjukdomar.

Bäst i Hagen

Marcus Carlsson var bäst av IF Hagens många H18-juniorer.

– Ett ganska bra lopp. Några misstag vid kontrolltagning. Dålig riktning ibland och lite dålig känsla. Måste bli bättring till natt-SM som avgörs nästa fredag inte långt från Hallsberg där jag läser på idrottsgymnasiet. Det ska bli kul.

Emilia Henrysson, Tibro OK, var nöjd med sitt lopp i D21-klassen över 7 km.

– Fint i skogen idag och inte jättesvårt. Kändes bra och jag hade ett bra flyt. Men vinterträningen har inte fungerat bra. Nu börjar jag komma igång lite. Gäller att ladda för 10mila om två veckor. Då ska jag orka 11 km.

Sara Hagström har bytt från Falköpings AIK OK till IFK Göteborg i år. Ny miljö och ny dimension i träningen.

– Jag bor i Göteborg och läser på Chalmers. Mitt mål är att prestera både på SM och VM, kanske framförallt på skogsdistanserna där jag tror att jag har mer att ge.

– Idag var det tungt i mossarna. En bom på första kontrollen, men i övrigt riktigt bra. Och det mest glädjande är att kroppen höll. Förra året var ju mycket skador och sjukdomar.

Bäst i Hagen

Marcus Carlsson var bäst av IF Hagens många H18-juniorer.

– Ett ganska bra lopp. Några misstag vid kontrolltagning. Dålig riktning ibland och lite dålig känsla. Måste bli bättring till natt-SM som avgörs nästa fredag inte långt från Hallsberg där jag läser på idrottsgymnasiet. Det ska bli kul.

Emilia Henrysson, Tibro OK, var nöjd med sitt lopp i D21-klassen över 7 km.

– Fint i skogen idag och inte jättesvårt. Kändes bra och jag hade ett bra flyt. Men vinterträningen har inte fungerat bra. Nu börjar jag komma igång lite. Gäller att ladda för 10mila om två veckor. Då ska jag orka 11 km.

  • Torbjörn Löfving