19 apr 2017 06:00

19 apr 2017 17:24

Inför Höörs HK H65–Skövde HF

HANDBOLL

Skövde HF möter Höörs HK H65 på bortaplan i den tredje SM-kvartsfinalen. Höör har vunnit de två första matcherna och därmed måste SHF vinna onsdagskvällens nya drabbning om inte säsongen ska ta slut.

Skövde HF förlorade senaste matchen mot Höörs HK H65 med uddamålet efter att ha tappat en sju måls ledning under de sista 20 minuterna.

– Det är bara att konstatera vad som hände. Vi får försöka att lära oss av det. Det gäller för oss att skapa något bra av läget även om vi förlorade. Vi förlorade en kvartsfinal på hemmaplan med en boll. Det är inte konstigt att man kan göra det. Sedan undrar alla som tittade på matchen eller läser om den hur det kunde hända? säger SHF-tränaren Magnus Frisk.

– Givetvis försöker vi ta vara på allt men handboll går i perioder och vi kan inte påverka allt. Vi har få målvaktsräddningar sista kvarten och missar en sju, åtta lägen som är rätt så bra. Det är inte konstigt att man tappar en ledning. Det är inte så att vi säckar ihop utan matchen lever ju hela vägen och jag tycker att det glöms bort att vi har chansen att vinna, fortsätter han.

SHF tänker ta med sig de många positiva bitarna från förra mötet till onsdagskvällens nya drabbning.

– Vi hänger inte upp oss på att vi tappar en ledning utan vi hänger upp det på vad som var bra i matchen och vad kan vi lära oss, ta med oss och bli bättre på till nästa match, säger Skövdetränaren som talar om stress hos de egna spelarna och att marginalerna inte var med laget när matchen skulle avgöras förra gången.

Något som har varit positivt i de tidigare kvartsfinalerna är defensiven.

– Om vi ser till de sista sex matcherna som vi har presterat i grundserien så har försvarsspelet varit klart vassare i de senaste två matcherna även om vi har förlorat.

SHF saknar Rebecka Otter som har knäproblem.

Skövde HF förlorade senaste matchen mot Höörs HK H65 med uddamålet efter att ha tappat en sju måls ledning under de sista 20 minuterna.

– Det är bara att konstatera vad som hände. Vi får försöka att lära oss av det. Det gäller för oss att skapa något bra av läget även om vi förlorade. Vi förlorade en kvartsfinal på hemmaplan med en boll. Det är inte konstigt att man kan göra det. Sedan undrar alla som tittade på matchen eller läser om den hur det kunde hända? säger SHF-tränaren Magnus Frisk.

– Givetvis försöker vi ta vara på allt men handboll går i perioder och vi kan inte påverka allt. Vi har få målvaktsräddningar sista kvarten och missar en sju, åtta lägen som är rätt så bra. Det är inte konstigt att man tappar en ledning. Det är inte så att vi säckar ihop utan matchen lever ju hela vägen och jag tycker att det glöms bort att vi har chansen att vinna, fortsätter han.

SHF tänker ta med sig de många positiva bitarna från förra mötet till onsdagskvällens nya drabbning.

– Vi hänger inte upp oss på att vi tappar en ledning utan vi hänger upp det på vad som var bra i matchen och vad kan vi lära oss, ta med oss och bli bättre på till nästa match, säger Skövdetränaren som talar om stress hos de egna spelarna och att marginalerna inte var med laget när matchen skulle avgöras förra gången.

Något som har varit positivt i de tidigare kvartsfinalerna är defensiven.

– Om vi ser till de sista sex matcherna som vi har presterat i grundserien så har försvarsspelet varit klart vassare i de senaste två matcherna även om vi har förlorat.

SHF saknar Rebecka Otter som har knäproblem.

ANALYS

 

LAGET

Skövde HF: Viktoria Börjesson, Hanna Edvardsson, Julia Ehn, Tilda Matthijs, Marielle Lideskär, Linnéa Efraimsson, Nora Jakobsson van Stam, Malin Larsson, Fatos Kücükyildiz, Johanna Flygelholm, Sara Johansson, Sofia Berggren, Emily Thompson, Emma Nävarp Frisk, Tilda Olsson, Sofia Berndtsson.

 

FORMEN

Senaste matcherna:

Höörs HK H65: Skövde HF (b) 24–23, Skövde HF (h) 22–15.

Skövde HF: Höörs HK H65 (h) 23–24, Höörs HK H65 (b) 15–22.

Kommentar: Höörs HK H65 har vunnit de två tidigare matcherna och kan avgöra kvartsfinalserien på hemmaplan.

 

BÄSTA MÅLSKYTTAR

Höörs HK H65: Mikaela Mässing 7, Emma Lindqvist 7, Anna Olsson 7, Sofia Hvenfelth 7.

Skövde HF: Fatos Kücükyildiz 10, Tilda Olsson 8, Malin Larsson 7.

 

PASSNINGSLIGA

Höörs HK H65: Anna Olsson 5, Anna Johansson 4, Cassandra Tollbring 3.

Skövde HF: Sara Johansson 3, Tilda Olsson 3, Malin Larsson 2, Fatos Kücükyildiz 2.

 

MÅLVAKTER

Höörs HK H65: Jessica Ryde 36 i räddningsprocent, Jannike Wiberg 35.

Skövde HF: Viktoria Börjesson 35 i räddningsprocent, Hanna Edvardsson 35.

 

SLA-LIGAN

Skövde HF: Fatos Kücükyildiz 30, Viktoria Börjesson 20, Tilda Olsson 16.