19 apr 2017 22:02

19 apr 2017 22:02

Sista matchen för flera av spelarna

HANDBOLL: Skövde HF har en del att ersätta i truppen till nästa säsong

Matchen i Höör blev den sista för flera spelare i Skövde HF. Malin Larsson, Sara Johansson, Sofia Berndtsson, Viktoria Börjesson lämnar nu laget.

Larsson lägger av, Sara Johansson blir proffs i Danmark, Viktoria Börjesson och Sofia Berndtsson har båda aviserat att de skall satsa på studier. Sedan är det osäkert medTilda Matthijs som pendlat hela säsongen mellan Skövde och Göteborg.

– Så ser läget ut just ny, kommenterar Anders Löfvenborg som är vice ordförande i SHF.

Många tunga tapp kan tyckas, känns det oroligt?

– Det vill jag inte påstå. Vi jobbar på och målet är att ha ett minst lika slagkraftigt lag till nästa säsong, säger Löfvenborg.

När det gäller den befintliga truppen så räknar SHF med Hanna Edvardsson, Julia Ehn, Nora Jakobsson van Stam, Tilda Olsson, Josefine Tempsch, Sofia Berggren, Linnea Efraimsson, Rebecka Otter, Fatos Kücükyldiz och Julia Böjeryd är kvar.

– Sedan har vi unga spelare som Emily Thompson, Marielle Lideskär, Emma Nävarp Frisk, Johanna Flygelholm och Clara Gustavsson och kanske ytterligare några som vi tror mycket på och målet är att vi kan skriva lite längre kontrakt så vi kan jobba med utveckling över lite längre tid, säger Löfvenborg.

När det gäller unga spelare så tappar Skövde HF Filippa Nyman till Sävehof.

– Henne hade vi naturligtvis gärna haft kvar, kommenterar Löfvenborg.

När det gäller förstärkningar finns lite krokar ute och det arbetet blir mer intensivt nu när säsongen är över. Bland annat för Skövde HF samtal med Skaras lovande målvakt Wilma Andersson, men det återstår att se hur hon gör när Skara är kvar i högsta serien.

Hanna Edvardsson är kvar, men Viktoria Börjesson skall ersättas.

– När det gäller ledarsidan har Magnus Frisk konrakt och vi hoppas att hela en befintliga trojkan kör vidare, säger Anders Löfvenborg.

Larsson lägger av, Sara Johansson blir proffs i Danmark, Viktoria Börjesson och Sofia Berndtsson har båda aviserat att de skall satsa på studier. Sedan är det osäkert medTilda Matthijs som pendlat hela säsongen mellan Skövde och Göteborg.

– Så ser läget ut just ny, kommenterar Anders Löfvenborg som är vice ordförande i SHF.

Många tunga tapp kan tyckas, känns det oroligt?

– Det vill jag inte påstå. Vi jobbar på och målet är att ha ett minst lika slagkraftigt lag till nästa säsong, säger Löfvenborg.

När det gäller den befintliga truppen så räknar SHF med Hanna Edvardsson, Julia Ehn, Nora Jakobsson van Stam, Tilda Olsson, Josefine Tempsch, Sofia Berggren, Linnea Efraimsson, Rebecka Otter, Fatos Kücükyldiz och Julia Böjeryd är kvar.

– Sedan har vi unga spelare som Emily Thompson, Marielle Lideskär, Emma Nävarp Frisk, Johanna Flygelholm och Clara Gustavsson och kanske ytterligare några som vi tror mycket på och målet är att vi kan skriva lite längre kontrakt så vi kan jobba med utveckling över lite längre tid, säger Löfvenborg.

När det gäller unga spelare så tappar Skövde HF Filippa Nyman till Sävehof.

– Henne hade vi naturligtvis gärna haft kvar, kommenterar Löfvenborg.

När det gäller förstärkningar finns lite krokar ute och det arbetet blir mer intensivt nu när säsongen är över. Bland annat för Skövde HF samtal med Skaras lovande målvakt Wilma Andersson, men det återstår att se hur hon gör när Skara är kvar i högsta serien.

Hanna Edvardsson är kvar, men Viktoria Börjesson skall ersättas.

– När det gäller ledarsidan har Magnus Frisk konrakt och vi hoppas att hela en befintliga trojkan kör vidare, säger Anders Löfvenborg.