20 apr 2017 06:00

20 apr 2017 06:00

Flera profiler i klubbarna

FOTBOLL: Inför starten i division 6

Floby IF slogs om seriesegern i Falköpingssexan med Borgunda och IFK Värsås, de missade sedan i kvalet och blev dessutom blåsta på en friplats i femman.

Friplatsen i femman som uppkom när Hova IF valde att kliva av gick till Värsås som slutade trea i serien och inte till Floby som blev tvåa och fick kvala.

Ett faktum som fick Floby att reagera, men här togs det geografiska hänsyn enligt en modell som förbundet använd sedan 2002. Nu kan det bli en ändring till ett annat år, men det hjälper inte Floby IF nu.

I stället kan vi räkna med att det blir ett revanschsuget lag som kommer till spel i Falköpingssexan. På förhand känns laget som favorit. Med Skövde AIK:s tidigare målvakt Mirza Kalijundzic mellan stolparna har laget en rejäl stadga bakåt och även ute på planen finns det en hel del kvalité som räcker långt i sexan.

Tränarprofiler

När det gäller övriga lag så kan det konstateras att Slavko Mijic har tagit över Våmbs IF. Att Mats Karlsson som tidigare varit assisterande i Tibro AIK under flera år nu satsar som huvudtränare i Korsberga IF. Sedan har Jacob Lindroth tagit över som tränare i Igelstorp IK efter några år i Tidan.

Simon Wilsson kör vidare i Stenstorps IF som var det lag som var närmast att skugga topptrion och slutade på en ohotad fjärdeplats.

Totalt sett ser det tämligen jämnt ut och frågan är vilka lag som kan utmana i toppen?

Notabelt också att FC Skövde är nykomling i serien. Klubben som är relativt nystartad kommer från reservserien.

Väring laddar om

Värings GoIF ramlade ur division 5 förra säsongen och får nu ta nya tag i sexan. Alexander Nilsson har kommit tillbaka från Ulvåker och blir en viktig spelare i laget.

Björsäters IF fick en förfrågan om att flytta upp till femman, men valde att stanna i sexan.

Gullspångs IF var trea i serien förra säsongen och vill säkert vara med uppe igen. Laget skall tränas av Ulf Ottosson, en gång skyttekung i Degerfors och kallades då kort och gott för Mål-Otto. En herre med en gedigen spelarkarriär bakom sig med spel i flera länder. Han har tidigare varit spelande tränare i klubben och återvänder nu. Nu skall han föra GIF till femman.

Sedan kan det konstateras att Forsviks IF gjorde det bra förra säsongen. Laget slutade fyra med 35 poäng, vilket var bättre än på många år. De kom före grannen Mölltorp/Brevik, vilket är värt att notera.

Hörnebo SK slutade trea från slutet förra säsongen, men hade stor margfinal till bottenlagen där Tidan slutade näst sist när de tog sig förbi Tidavad.

Återstår att se hur det blir i år.

Friplatsen i femman som uppkom när Hova IF valde att kliva av gick till Värsås som slutade trea i serien och inte till Floby som blev tvåa och fick kvala.

Ett faktum som fick Floby att reagera, men här togs det geografiska hänsyn enligt en modell som förbundet använd sedan 2002. Nu kan det bli en ändring till ett annat år, men det hjälper inte Floby IF nu.

I stället kan vi räkna med att det blir ett revanschsuget lag som kommer till spel i Falköpingssexan. På förhand känns laget som favorit. Med Skövde AIK:s tidigare målvakt Mirza Kalijundzic mellan stolparna har laget en rejäl stadga bakåt och även ute på planen finns det en hel del kvalité som räcker långt i sexan.

Tränarprofiler

När det gäller övriga lag så kan det konstateras att Slavko Mijic har tagit över Våmbs IF. Att Mats Karlsson som tidigare varit assisterande i Tibro AIK under flera år nu satsar som huvudtränare i Korsberga IF. Sedan har Jacob Lindroth tagit över som tränare i Igelstorp IK efter några år i Tidan.

Simon Wilsson kör vidare i Stenstorps IF som var det lag som var närmast att skugga topptrion och slutade på en ohotad fjärdeplats.

Totalt sett ser det tämligen jämnt ut och frågan är vilka lag som kan utmana i toppen?

Notabelt också att FC Skövde är nykomling i serien. Klubben som är relativt nystartad kommer från reservserien.

Väring laddar om

Värings GoIF ramlade ur division 5 förra säsongen och får nu ta nya tag i sexan. Alexander Nilsson har kommit tillbaka från Ulvåker och blir en viktig spelare i laget.

Björsäters IF fick en förfrågan om att flytta upp till femman, men valde att stanna i sexan.

Gullspångs IF var trea i serien förra säsongen och vill säkert vara med uppe igen. Laget skall tränas av Ulf Ottosson, en gång skyttekung i Degerfors och kallades då kort och gott för Mål-Otto. En herre med en gedigen spelarkarriär bakom sig med spel i flera länder. Han har tidigare varit spelande tränare i klubben och återvänder nu. Nu skall han föra GIF till femman.

Sedan kan det konstateras att Forsviks IF gjorde det bra förra säsongen. Laget slutade fyra med 35 poäng, vilket var bättre än på många år. De kom före grannen Mölltorp/Brevik, vilket är värt att notera.

Hörnebo SK slutade trea från slutet förra säsongen, men hade stor margfinal till bottenlagen där Tidan slutade näst sist när de tog sig förbi Tidavad.

Återstår att se hur det blir i år.

Premiäromgången

Division 6 Falköping:

20/4: Våmbs IF–Tomten. 21/4: Stenstorps IF–FC Skövde. 22/4: Igelstorps IK–Kinnarp/Slutarps IF. 23/4: Korsberga IF–Sandhems IF. 24/4: Folkabo IK-Fröjered/Håven.

Division 6 Tidaholm:

21/4: IF Weimer Lyrestad–Gullspångs IF, Forsviks IF–Mariestads BK, 22/4: Tidavads IF–Tidans IF, Moholms SK–Hörnebo SK, 23/4: Björsäters IF–Mölltorp-Breviks AIF, Torsö BIF–Värings GoIF.