Full aktivitet i Arenan

HANDBOLL: IFK Skövdes ungdomsavslutning

IFK Skövde höll sin avslutning i Arena Skövde. Det var full aktivitet med verksamhet i stora hallen, Arena C och även i foajén.
– Alltid kul att avsluta säsongen så här, säger Mikael Samuelsson som är ungdomsansvarig i IFK.

IFK:s avslutning var från juniorer till pojkar födda 2007. Handbollsskolan med sina 120 deltagare kör en egen avslutning.

– Vi har valt att göra så, svårt att få plats med alla annars, kommenterar Samuelsson.

Totalt har IFK Skövde upp mot 400 ungdomar i sin ungdomsverksamhet. Fina siffror och bland det mesta klubben har haft.

– Jodå, det fungerar bra och klart det är viktigt för oss att ha en bred ungdomsverksamhet, kommenterar klubbens ungdomsansvarige.

Många A-pojkar

IFK Skövde har historiskt sett varit duktigt på att få fram skövdekillar i elitlaget och den målsättningen ligger fast.

– Visst, men sedan är det viktigt att vi får fler att spela handboll längre. Många har problem med att många slutar tidigt, men jag tycker vi lyckas hålla kvar våra killar länge. I år har vi bland annat 50 A-pojkar.

A-pojkarna skall också spelas SM-finalspelet i Malmö, 12-14 maj.

IFK Skövde vill jobba med både bredd och spets och torsdagskvällen blev en manifestation över att klubbens ungdomsverksamhet står sig stark.

– Jag tycker det känns bra just nu, säger Mikael Samuelsson som har ett långvarigt engagemang som ungdomsledare i IFK Skövde.

– Det känns bättre att står här i dag i jämförelse med förra året då det var ovisst i föreningen, säger ”Smule” och blickar ut över arenan där han ser klubbens ungdomar i aktiviteter tillsammans med spelarna i elitlaget.

20 apr 2017 21:02

20 apr 2017 21:02