21 apr 2017 17:20

21 apr 2017 17:20

Anders Plantin håller inte med

FOTBOLL: Skövde KIK reagerar mot IFK Skövdes kritik

Skövde KIK:s ordförande Anders Plantin reagerar mot IFK Skövdes kritik om för få träningstider på Lillegårdens konstgräsplaner.
– Man måste hushålla med de tider man får. Vi har haft sex tider och de har 13 tider. Då har de 19 lag och vi har 14 lag. Om man gör den matematiken så är det ju inte dem som är förfördelade, säger han.

IFK Skövdes ordförande Joakim Wendt kritiserade i fredagens SLA kommunens fördelning av träningstider för ungdomar till föreningarna på Lillegårdens konstgräsplaner under april. Han tyckte att det var en snedfördelning och efterlyste ett tydligare regelverk för att bättre tillgodose klubbarnas behov.

Skövde KIK:s ordförande Anders Plantin ställer sig frågande till kritiken om att IFK skulle vara förfördelade.

– Vi har färre tider men vi får klara oss på de sex tider vi har. Vi har 14 lag i seriespel om det nu är intressant när man fördelar tider på vintern. Då måste det ju handla om hur många som är aktiva. De har inte några 19 lag som är i gång och tränar fullt ut nu. Jämför man våra tider och gör den matematiken så är det ju inte dem som är förfördelade, säger han.

Anders Plantin tycker inte att Skövde KIK är orättvist behandlade.

– Nej, orättvist utifrån vadå? Jämför med andra lag som har det ännu sämre. När det finns lag som har ännu färre tider kan man inte gå ut och säga att det är orättvist när man har fått 13 tider. Det är helt horribelt. Många föreningar skulle nog vara glad om de hade fått tre tider.

”Man får hushålla”

– Vi har sex tider men vi kör blandat. Det är inget lag som får ha en hel plan. Det är så vi löser det men det är ju olika syn på det. Herrfotbollen tycker ju att de behöver ha en helplan för tolv spelare. På konstgräset är det ingen fara att vara många barn- och ungdomslag, det sliter inte på gräset. Enligt kommunen är det ok att vara upp till 40 spelare på en plan om det går rent träningsmässigt. Då tycker jag att man får hushålla med de ytor som finns, fortsätter Anders Plantin.

Han ger samma bild som kommunens ansvarige för de här frågorna Erik Kvarnling gav i fredagens SLA.

– Jag har i princip varit med på samtliga möten med kommunen när vi har tilldelats tider. När de mötena har varit över har alla varit hyfsat nöjda. Vi har de tider vi har att fördela och min känsla är att det här är så bra det blir. Man behöver inte vara helnöjd men man får vara nöjd utifrån de förutsättningar som ges.

KIK-ordföranden efterlyser mer av samverkan mellan klubbarna och är inte främmande till en förändring av systemet.

– Det finns inget tydligt regelverk och jag ställer mig positivt till en översyn. Det finns ingen anledning att föreningarna ska hacka på varandra när man egentligen vill samma sak: Att barn - och ungdomar ska kunna spela och träna fotboll. Där har vi samma perspektiv.

SAIK ser inget problem

Skövde AIK tycker att dagens system fungerar bra och upplever inte att det är något problem.

– Vi har inte haft någon konstig dialog med kommunen utan det har fungerat jättebra. Jag har inte heller upplevt att det har varit någon snedfördelning. Vi har skickat in våra önskemål och sedan fördelar kommunen det som finns. De gör så mycket de kan för att sätta ihop ett fungerande schema utifrån alla önskemål. Det är inget konstigt med det, säger SAIK:s vice ordförande och ungdomsansvarige Janne Andersson.

IFK Skövdes ordförande Joakim Wendt kritiserade i fredagens SLA kommunens fördelning av träningstider för ungdomar till föreningarna på Lillegårdens konstgräsplaner under april. Han tyckte att det var en snedfördelning och efterlyste ett tydligare regelverk för att bättre tillgodose klubbarnas behov.

Skövde KIK:s ordförande Anders Plantin ställer sig frågande till kritiken om att IFK skulle vara förfördelade.

– Vi har färre tider men vi får klara oss på de sex tider vi har. Vi har 14 lag i seriespel om det nu är intressant när man fördelar tider på vintern. Då måste det ju handla om hur många som är aktiva. De har inte några 19 lag som är i gång och tränar fullt ut nu. Jämför man våra tider och gör den matematiken så är det ju inte dem som är förfördelade, säger han.

Anders Plantin tycker inte att Skövde KIK är orättvist behandlade.

– Nej, orättvist utifrån vadå? Jämför med andra lag som har det ännu sämre. När det finns lag som har ännu färre tider kan man inte gå ut och säga att det är orättvist när man har fått 13 tider. Det är helt horribelt. Många föreningar skulle nog vara glad om de hade fått tre tider.

”Man får hushålla”

– Vi har sex tider men vi kör blandat. Det är inget lag som får ha en hel plan. Det är så vi löser det men det är ju olika syn på det. Herrfotbollen tycker ju att de behöver ha en helplan för tolv spelare. På konstgräset är det ingen fara att vara många barn- och ungdomslag, det sliter inte på gräset. Enligt kommunen är det ok att vara upp till 40 spelare på en plan om det går rent träningsmässigt. Då tycker jag att man får hushålla med de ytor som finns, fortsätter Anders Plantin.

Han ger samma bild som kommunens ansvarige för de här frågorna Erik Kvarnling gav i fredagens SLA.

– Jag har i princip varit med på samtliga möten med kommunen när vi har tilldelats tider. När de mötena har varit över har alla varit hyfsat nöjda. Vi har de tider vi har att fördela och min känsla är att det här är så bra det blir. Man behöver inte vara helnöjd men man får vara nöjd utifrån de förutsättningar som ges.

KIK-ordföranden efterlyser mer av samverkan mellan klubbarna och är inte främmande till en förändring av systemet.

– Det finns inget tydligt regelverk och jag ställer mig positivt till en översyn. Det finns ingen anledning att föreningarna ska hacka på varandra när man egentligen vill samma sak: Att barn - och ungdomar ska kunna spela och träna fotboll. Där har vi samma perspektiv.

SAIK ser inget problem

Skövde AIK tycker att dagens system fungerar bra och upplever inte att det är något problem.

– Vi har inte haft någon konstig dialog med kommunen utan det har fungerat jättebra. Jag har inte heller upplevt att det har varit någon snedfördelning. Vi har skickat in våra önskemål och sedan fördelar kommunen det som finns. De gör så mycket de kan för att sätta ihop ett fungerande schema utifrån alla önskemål. Det är inget konstigt med det, säger SAIK:s vice ordförande och ungdomsansvarige Janne Andersson.