21 apr 2017 06:00

21 apr 2017 06:00

Skövde ABK tvingas flytta

BROTTNING: Hyresvärden vill använda lokalen på Storegården till annat

Skövde ABK huserar i dag i en lokal på Storegården men nu vill hyresvärden använda den till annan verksamhet och då tvingas klubben till en flytt. Det är nu oklart var de ska bedriva sin verksamhet när hyreskontraktet löper ut 2019.

Skövde ABK behöver alltså en ny brottarlokal. Ett alternativ som har diskuterats är att de skulle kunna inrymmas i den nya idrottshallen i Lunden men den byggnationen dröjer och innan dess hinner det nuvarande hyresavtalet löpa ut.

– Vi vet inte när den är färdigbygd men vi vet att den inte är klar till hösten 2019 när vårt avtal löper ut. Kommunen meddelade oss att de hade för avsikt att hitta en ny lokal till oss som vi kunde flytta till under 2019. De har funderat över olika alternativ och varit i kontakt med oss och frågat vad vi behöver för att se vad de kan göra, säger Kent Sjödin i Skövde ABK.

En flytt är alltså förestående och det återstår att se när den blir och vart.

– Min uppfattning är att kommunen just nu inte hittar en lokal till oss och att planen är att försöka förlänga hyreskontraktet. Vi har egentligen inga egna andra alternativ. Det handlar om vad kommunen gör i framtiden med sina planer. Lunden är ett alternativ.

Sjödin spekulerar även i en eventuell flytt till Kavelbro om det byggs en ny hall.

– På lång sikt ser det bra ut för oss och vi hoppas och tror att vi kan få bättre förutsättningar i framtiden.

Skövde ABK behöver alltså en ny brottarlokal. Ett alternativ som har diskuterats är att de skulle kunna inrymmas i den nya idrottshallen i Lunden men den byggnationen dröjer och innan dess hinner det nuvarande hyresavtalet löpa ut.

– Vi vet inte när den är färdigbygd men vi vet att den inte är klar till hösten 2019 när vårt avtal löper ut. Kommunen meddelade oss att de hade för avsikt att hitta en ny lokal till oss som vi kunde flytta till under 2019. De har funderat över olika alternativ och varit i kontakt med oss och frågat vad vi behöver för att se vad de kan göra, säger Kent Sjödin i Skövde ABK.

En flytt är alltså förestående och det återstår att se när den blir och vart.

– Min uppfattning är att kommunen just nu inte hittar en lokal till oss och att planen är att försöka förlänga hyreskontraktet. Vi har egentligen inga egna andra alternativ. Det handlar om vad kommunen gör i framtiden med sina planer. Lunden är ett alternativ.

Sjödin spekulerar även i en eventuell flytt till Kavelbro om det byggs en ny hall.

– På lång sikt ser det bra ut för oss och vi hoppas och tror att vi kan få bättre förutsättningar i framtiden.