19 maj 2017 22:13

19 maj 2017 22:13

Fredagens lokala fotboll

FOTBOLL

Som brukligt på fredagar var det ett flertal lokala fotbollsmatcher den här kvällen.

Div 3 mellersta Götaland

IFK FALKÖPING FF–ALINGSÅS IF

3–1 (1–1)

IFK Falköping har haft en motig start på säsongen, men hemma mot serieledande Alingsås blev det en riktig fullträff. Trots att Falköping hamnade i underläge redan efter elva minuter tog man sig samman och vände på matchen.

Florent Rushiti satte 1–1 i den första halvlekens slutminuter och samme man såg med tio minuter kvar av matchen till så att Falköping tog ledningen med 2–1. Det stod sig sedan till stopptid innan Johan Siggesson kunde göra det förlösande 3–1-målet och säkra segern för Falköpings del.

Det här var lagets andra seger den här segern och betyder att man klättrar uppåt i tabellen.

Målen, Falköping: Florent Rushiti 2, Johan Siggesson.

HABO–IFK TIDAHOLM

2–4 (1–1)

IFK Tidaholm fortsätter att gå bra i fotbollstrean. Borta mot Habo blev det tre nya poäng, men laget låg under en bit in i den andra halvleken. Habo tog ledningen med 2–1 nio minuter efter pausen, men Jonathan Thurén kvitterade mitt i halvleken och några minuter senare såg notoriske målskytten Dennis Bergström till att ge bortalaget ledningen. På stopptid kunde sedan Tidaholm sätta 4–2 och därmed säkrades tre poäng, vilket betyder att IFK Tidaholm hänger på i toppen.

Mål: Dennis Bergström 2, Jonathan Thurén.

Div 5 östra

IFK VÄRSÅS–KINNE-VEDUM

0–1 (0–1)

Kinne-Vedum gjorde matchens enda mål och lade beslag på alla tre poäng. Då var det en klen tröst för Värsås att man under största delen av matchen dominerade spelet. Målet kom i matchens inledning, men efter det handlade det mesta om hemmalaget.

– Vi ägde bollen i stort sett hela tiden och skapade mängder med chanser, men lyckades inte få dit den. Det studsade inte vår väg, suckar Värsås tränare Jens Larsson besviket.

– Mycket bittert. Det var en bra laginsats och grabbarna var värda minst en poäng och egentligen alla tre, men det är målen som räknas, fortsätter han.

Div. 6 Mariestad

HÖRNEBO–GULLSPÅNG

0–3 (0–0)

Efter fyra raka matcher utan förlust kom säsongens första förlust för Hörnebo. Gullspång var numret större på Hörnebo IP, men det dröjde till den andra halvleken innan målen kom. Då var det bortalaget som stod för målproduktionen och förlusten var inte så mycket att säga om. Hörnebo kom inte upp i någon högre nivå.

– Vi spelade inte alls bra och det var rättvist att de vann. Vi kom aldrig riktigt in i matchen, säger Kenth Karlsson i Hörnebo.

MARIESTADS BK–TIDAN

4–1 (2–0)

Mariestads BK hade mest bollinnehav och skapade flest chanser. Då var det inte speciellt ologiskt att det också var MBK som vann matchen. Resultatet speglar matchen och Tidan räckte inte riktigt till för att störa hemmalaget.

Tidan reducerade visserligen till 3–1 mitt i den andra halvleken, men förmådde inte sätta någon riktig press på Mariestad som tog hand om poängen.

Mål, Tidan: Maher Al Qalisi

Div 6 Falköping

FC SKÖVDE–SANDHEM

1–7 (0–3)

Det var fina förutsättningar för fotboll på Rydsplanen med härligt väder och mycket folk, men FC Skövde räckte inte riktigt till mot Sandhem. Det blev förlust med klara siffror. Bortalaget gjorde tre mål redan i den första halvleken och ökade på sin ledning efter paus innan Skövde, som är nya i division 6, kunde spräcka bortalagets nolla på slutet.

– Dem var lite för bra för oss, men vi hänger inte med huvudet utan vi ska sträcka på oss och kämpa vidare, säger Toni Aychouh i FC Skövde.

Mål: Mohamed Ismail.

Division 3 östra, damer

VALTORP–FAGERSANNA/MÖLLTORP-BREVIK

0–5

Fagersanna/Mölltorp-Brevik tog en övertygande seger när man vann med hela 5–0 mot Valtorp på Brovalla. Det var lagets första den här säsongen efter två oavgjorda och två förluster dessförinnan. Vinsten betyder också att man lyfter i tabellen och får lite andrum på den undre halvan.

VÅMB–GULLSPÅNG/HOVA/WEIMER

3–1 (2–1)

Efter fyra raka matcher utan seger tog Våmb sin första seger i årets seriespel.

– Det var välbehövligt och förtjänt, konstaterar Håkan Östholm en av Våmbs tränare.

det var dock bortalaget som tog ledningen i matchen, men Våmb gjorde två mål i den första halvleken och vände på ställningen. Sedan kom 3–1 mitt i den andra halvleken och hemmalaget hade bra koll på läget.

– Det var egentligen aldrig oroligt utan vi hade spelet i andra halvlek, säger Östholm och ger backlinjen samt Sofia Lind extra plus i kanten.

Mål, Våmb: Caroline Östholm, Maja Söderberg, Sofia Lind.

Div 3 mellersta Götaland

IFK FALKÖPING FF–ALINGSÅS IF

3–1 (1–1)

IFK Falköping har haft en motig start på säsongen, men hemma mot serieledande Alingsås blev det en riktig fullträff. Trots att Falköping hamnade i underläge redan efter elva minuter tog man sig samman och vände på matchen.

Florent Rushiti satte 1–1 i den första halvlekens slutminuter och samme man såg med tio minuter kvar av matchen till så att Falköping tog ledningen med 2–1. Det stod sig sedan till stopptid innan Johan Siggesson kunde göra det förlösande 3–1-målet och säkra segern för Falköpings del.

Det här var lagets andra seger den här segern och betyder att man klättrar uppåt i tabellen.

Målen, Falköping: Florent Rushiti 2, Johan Siggesson.

HABO–IFK TIDAHOLM

2–4 (1–1)

IFK Tidaholm fortsätter att gå bra i fotbollstrean. Borta mot Habo blev det tre nya poäng, men laget låg under en bit in i den andra halvleken. Habo tog ledningen med 2–1 nio minuter efter pausen, men Jonathan Thurén kvitterade mitt i halvleken och några minuter senare såg notoriske målskytten Dennis Bergström till att ge bortalaget ledningen. På stopptid kunde sedan Tidaholm sätta 4–2 och därmed säkrades tre poäng, vilket betyder att IFK Tidaholm hänger på i toppen.

Mål: Dennis Bergström 2, Jonathan Thurén.

Div 5 östra

IFK VÄRSÅS–KINNE-VEDUM

0–1 (0–1)

Kinne-Vedum gjorde matchens enda mål och lade beslag på alla tre poäng. Då var det en klen tröst för Värsås att man under största delen av matchen dominerade spelet. Målet kom i matchens inledning, men efter det handlade det mesta om hemmalaget.

– Vi ägde bollen i stort sett hela tiden och skapade mängder med chanser, men lyckades inte få dit den. Det studsade inte vår väg, suckar Värsås tränare Jens Larsson besviket.

– Mycket bittert. Det var en bra laginsats och grabbarna var värda minst en poäng och egentligen alla tre, men det är målen som räknas, fortsätter han.

Div. 6 Mariestad

HÖRNEBO–GULLSPÅNG

0–3 (0–0)

Efter fyra raka matcher utan förlust kom säsongens första förlust för Hörnebo. Gullspång var numret större på Hörnebo IP, men det dröjde till den andra halvleken innan målen kom. Då var det bortalaget som stod för målproduktionen och förlusten var inte så mycket att säga om. Hörnebo kom inte upp i någon högre nivå.

– Vi spelade inte alls bra och det var rättvist att de vann. Vi kom aldrig riktigt in i matchen, säger Kenth Karlsson i Hörnebo.

MARIESTADS BK–TIDAN

4–1 (2–0)

Mariestads BK hade mest bollinnehav och skapade flest chanser. Då var det inte speciellt ologiskt att det också var MBK som vann matchen. Resultatet speglar matchen och Tidan räckte inte riktigt till för att störa hemmalaget.

Tidan reducerade visserligen till 3–1 mitt i den andra halvleken, men förmådde inte sätta någon riktig press på Mariestad som tog hand om poängen.

Mål, Tidan: Maher Al Qalisi

Div 6 Falköping

FC SKÖVDE–SANDHEM

1–7 (0–3)

Det var fina förutsättningar för fotboll på Rydsplanen med härligt väder och mycket folk, men FC Skövde räckte inte riktigt till mot Sandhem. Det blev förlust med klara siffror. Bortalaget gjorde tre mål redan i den första halvleken och ökade på sin ledning efter paus innan Skövde, som är nya i division 6, kunde spräcka bortalagets nolla på slutet.

– Dem var lite för bra för oss, men vi hänger inte med huvudet utan vi ska sträcka på oss och kämpa vidare, säger Toni Aychouh i FC Skövde.

Mål: Mohamed Ismail.

Division 3 östra, damer

VALTORP–FAGERSANNA/MÖLLTORP-BREVIK

0–5

Fagersanna/Mölltorp-Brevik tog en övertygande seger när man vann med hela 5–0 mot Valtorp på Brovalla. Det var lagets första den här säsongen efter två oavgjorda och två förluster dessförinnan. Vinsten betyder också att man lyfter i tabellen och får lite andrum på den undre halvan.

VÅMB–GULLSPÅNG/HOVA/WEIMER

3–1 (2–1)

Efter fyra raka matcher utan seger tog Våmb sin första seger i årets seriespel.

– Det var välbehövligt och förtjänt, konstaterar Håkan Östholm en av Våmbs tränare.

det var dock bortalaget som tog ledningen i matchen, men Våmb gjorde två mål i den första halvleken och vände på ställningen. Sedan kom 3–1 mitt i den andra halvleken och hemmalaget hade bra koll på läget.

– Det var egentligen aldrig oroligt utan vi hade spelet i andra halvlek, säger Östholm och ger backlinjen samt Sofia Lind extra plus i kanten.

Mål, Våmb: Caroline Östholm, Maja Söderberg, Sofia Lind.