19 maj 2017 15:39

19 maj 2017 17:21

Lindgren tillbaka i Skövde IK

ISHOCKEY: Albin Lindgren åter till moderklubben

(UPPDATERAD) Skövde IK har gjort klart med backbesättningen inför stundande säsong och sista pusselbiten blev Albin Lindgren som återvänder till moderklubben.
Kontraktet är skrivet på två år.
– Det ska bli kul att komma hem igen och spela, kommenterar Lindgren

Efter en stark säsong 2015/2016 där 21-åringen gjorde 30 poäng på 35 matcher valde Lindgren att lämna Skövde IK inför förra säsongen, men efter en säsong i andra föreningar är han tillbaka i sin moderklubb. Bakom sig har han gott om värdefulla erfarenheter.

– Det var kul med lite miljöombyte och att få se något annat. Nyttigt för mig på ett personligt plan att komma ifrån lite, kommenterar backen.

Han fortsätter:

– Jag tycker absolut att jag har utvecklats som spelare. Har fått träna på lite andra detaljer i mitt spel och det är andra tränare som sett på det med andra ögon. Det är över hela banan och både det offensiva och defensiva spelet som jag har utvecklat så det känns bra.

Förra säsongen inledde Lindgren i allsvenska Västerås, men han fick inget nytt kontrakt och i november bytte han Västerås mot Kallinge/Ronneby i division 1.

Där spelade han under resten av säsongen, men nu är det Skövde IK som gäller för den offensivt skicklige backen, som under förra säsongen även spelade en match i just Skövde efter att ha blivit utlånad från Västerås.

– Jag tror att jag kan utvecklas ännu mer i Skövde så det ska bli kul. Sedan får vi se vad jag får för roll, men jag vill ju gärna spela många minuter. Det hoppas jag på, men vi får se lite, fortsätter Lindgren som blir Skövde IK:s sjätte nyförvärv inför säsongen 2017/2018.

Efter en stark säsong 2015/2016 där 21-åringen gjorde 30 poäng på 35 matcher valde Lindgren att lämna Skövde IK inför förra säsongen, men efter en säsong i andra föreningar är han tillbaka i sin moderklubb. Bakom sig har han gott om värdefulla erfarenheter.

– Det var kul med lite miljöombyte och att få se något annat. Nyttigt för mig på ett personligt plan att komma ifrån lite, kommenterar backen.

Han fortsätter:

– Jag tycker absolut att jag har utvecklats som spelare. Har fått träna på lite andra detaljer i mitt spel och det är andra tränare som sett på det med andra ögon. Det är över hela banan och både det offensiva och defensiva spelet som jag har utvecklat så det känns bra.

Förra säsongen inledde Lindgren i allsvenska Västerås, men han fick inget nytt kontrakt och i november bytte han Västerås mot Kallinge/Ronneby i division 1.

Där spelade han under resten av säsongen, men nu är det Skövde IK som gäller för den offensivt skicklige backen, som under förra säsongen även spelade en match i just Skövde efter att ha blivit utlånad från Västerås.

– Jag tror att jag kan utvecklas ännu mer i Skövde så det ska bli kul. Sedan får vi se vad jag får för roll, men jag vill ju gärna spela många minuter. Det hoppas jag på, men vi får se lite, fortsätter Lindgren som blir Skövde IK:s sjätte nyförvärv inför säsongen 2017/2018.