19 maj 2017 22:13

19 maj 2017 22:22

Skövde KIK vann mot topplag

FOTBOLL: Skövde KIK tog tung seger hemma mot Rävåsens IK

Rylee Baisden blev segerorganisatör för sitt Skövde KIK när laget besegrade Rävåsens IK med 2–1.
Hon gjorde båda målen i den första halvleken efter två fina individuella prestationer.
Sedan kämpade laget storstilat i andra halvlek när gästerna från Karlskoga gick för ett kvitteringsmål.

Det var ett toppmöte på Södermalms IP i damernas division 1 norra Götaland. Skövde KIK gästades av dittills obesegrade Rävåsens IK från Karlskoga men efter 90 minuters spel hade hemmalaget ändrat på saken. KIK åsamkade värmlänningarna första förlusten i årets seriespel efter att ha vunnit med 2–1 på fredagskvällen.

– Verkligen en skön seger för oss. Vi möter ett bra lag med bra spetskvaliteter men jag tycker att vi löser det ganska bra även om det blir lite stressigt i vissa situationer, säger KIK-tränaren Gudmundur ”Gummi” Magnusson.

– Det var ett test mot ett bra lag och det känns jättebra att vinna med 2–1. Vi visar att vi matchar dem. I min värld är det här tre bonuspoäng. Det är jätteroligt att se hur tjejerna växer och hela tiden blir bättre. Det är många spelare som gör det jättebra, berömmer ”Gummi”.

Ledde i paus

Skövde KIK ledde med 2–0 efter den första halvleken som bjöd på en hel del målchanser.

En av hemmalagets amerikanska spelare Rylee Baisden slog till två gånger om före paus.

Efter knappt 20 minuters spel tog hon sig igenom på högerkanten och sedan även in i straffområdet. Där tog hon avslut och bollen letade sig in i mål mellan benen på bortamålvakten.

Kort före halvtidsvilan var det sedan dags igen. KIK fick en frispark på offensiv planhalva och från över 30 meters distans satte hon dit bollen högt i nät bakom målvakten som var utan chans.

– Rylee har bra spetskvaliteter och det visade hon i den första halvleken. Sedan satte vi bra press på deras spelare även om vi inte orkade hela vägen, säger ”Gummi”.

Rävåsen reducerade

Klar hemmaledning i paus men Rävåsens IK saknade inte möjligheter att näta men förmådde inte att omsätta chanserna i mål men det skulle det bli förändring på efter paus.

I början på den andra halvleken reducerade gästernas Jade Flory. Sedan gick bortalaget för ett kvitteringsmål som aldrig kom trots stundom bra tryck i offensiven.

– De pressades oss mycket det sista och vi fick försvara oss men vi har också jättelägen att kunna stänga matchen i den andra halvleken. Vi gör många bra saker i dag och kämpar och sliter. Tjejerna visade en härlig inställning på slutet, det var jättekul att se, tycker ”Gummi” som saknade lårskadade Nikki Haimes.

Avslutningsvis – notera att domaren Anders Orlinder, Herrljunga bestämde sig för att blåsa av matchen efter 77 minuters spel fast det alltså återstod 13 minuter att spela. Efter överläggningar med en av de assisterande domarna valde han efter några minuters betänketid att starta igång matchen igen. Ett mycket märkligt agerande i en match där domarnivån lämnade en hel del övrigt att önska och inte anstod en match i division 1.

Det var ett toppmöte på Södermalms IP i damernas division 1 norra Götaland. Skövde KIK gästades av dittills obesegrade Rävåsens IK från Karlskoga men efter 90 minuters spel hade hemmalaget ändrat på saken. KIK åsamkade värmlänningarna första förlusten i årets seriespel efter att ha vunnit med 2–1 på fredagskvällen.

– Verkligen en skön seger för oss. Vi möter ett bra lag med bra spetskvaliteter men jag tycker att vi löser det ganska bra även om det blir lite stressigt i vissa situationer, säger KIK-tränaren Gudmundur ”Gummi” Magnusson.

– Det var ett test mot ett bra lag och det känns jättebra att vinna med 2–1. Vi visar att vi matchar dem. I min värld är det här tre bonuspoäng. Det är jätteroligt att se hur tjejerna växer och hela tiden blir bättre. Det är många spelare som gör det jättebra, berömmer ”Gummi”.

Ledde i paus

Skövde KIK ledde med 2–0 efter den första halvleken som bjöd på en hel del målchanser.

En av hemmalagets amerikanska spelare Rylee Baisden slog till två gånger om före paus.

Efter knappt 20 minuters spel tog hon sig igenom på högerkanten och sedan även in i straffområdet. Där tog hon avslut och bollen letade sig in i mål mellan benen på bortamålvakten.

Kort före halvtidsvilan var det sedan dags igen. KIK fick en frispark på offensiv planhalva och från över 30 meters distans satte hon dit bollen högt i nät bakom målvakten som var utan chans.

– Rylee har bra spetskvaliteter och det visade hon i den första halvleken. Sedan satte vi bra press på deras spelare även om vi inte orkade hela vägen, säger ”Gummi”.

Rävåsen reducerade

Klar hemmaledning i paus men Rävåsens IK saknade inte möjligheter att näta men förmådde inte att omsätta chanserna i mål men det skulle det bli förändring på efter paus.

I början på den andra halvleken reducerade gästernas Jade Flory. Sedan gick bortalaget för ett kvitteringsmål som aldrig kom trots stundom bra tryck i offensiven.

– De pressades oss mycket det sista och vi fick försvara oss men vi har också jättelägen att kunna stänga matchen i den andra halvleken. Vi gör många bra saker i dag och kämpar och sliter. Tjejerna visade en härlig inställning på slutet, det var jättekul att se, tycker ”Gummi” som saknade lårskadade Nikki Haimes.

Avslutningsvis – notera att domaren Anders Orlinder, Herrljunga bestämde sig för att blåsa av matchen efter 77 minuters spel fast det alltså återstod 13 minuter att spela. Efter överläggningar med en av de assisterande domarna valde han efter några minuters betänketid att starta igång matchen igen. Ett mycket märkligt agerande i en match där domarnivån lämnade en hel del övrigt att önska och inte anstod en match i division 1.

Matchfakta

Division 1 Norra Götaland

SKÖVDE KIK–RÄVÅSENS IK KARLSKOGA

2–1 (2–0)

Mål: 1–0 (19) Rylee Baisden, 1–0 (43) Rylee Baisden, 2–1 (52) Jade Flory.

Domare: Anders Orlinder.