17 jun 2017 19:14

17 jun 2017 19:14

Appelgren utsedd till årets spelare

HANDBOLL

Den tidigare målvakten i IFK Skövde, Mikael Appelgren, har utsetts till årets spelare i Sverige.

Målvakten Mikael Appelgren, till vardags i Rhein-Neckar-Löwen och som spelade i IFK Skövde innan han blev utlandsproffs, har fått utmärkelsen årets spelare. Det är svenska handsbollsförbundets landslagskommitté tillsammans med förbundskaptenen Kristján Andrésson som utser vinnaren.

”Han har under säsongen fått och tagit ett enormt ansvar såväl i klubb- som landslaget, mognat till den finaste sort av spelare på sin position och sett till att hans lagkamrater fått skörda frukten av hans fina prestationer. Med sitt lugn och sin placeringssäkerhet var han en nyckelspelare under Sveriges fina VM och blev för andra året i rad tysk mästare”, lyder motiveringen.

Det är andra året en tidigare IFK-spelare tilldelas utmärkelsen. 2016 var det mittsexan Andreas Nilsson som utsågs till årets spelare.

Målvakten Mikael Appelgren, till vardags i Rhein-Neckar-Löwen och som spelade i IFK Skövde innan han blev utlandsproffs, har fått utmärkelsen årets spelare. Det är svenska handsbollsförbundets landslagskommitté tillsammans med förbundskaptenen Kristján Andrésson som utser vinnaren.

”Han har under säsongen fått och tagit ett enormt ansvar såväl i klubb- som landslaget, mognat till den finaste sort av spelare på sin position och sett till att hans lagkamrater fått skörda frukten av hans fina prestationer. Med sitt lugn och sin placeringssäkerhet var han en nyckelspelare under Sveriges fina VM och blev för andra året i rad tysk mästare”, lyder motiveringen.

Det är andra året en tidigare IFK-spelare tilldelas utmärkelsen. 2016 var det mittsexan Andreas Nilsson som utsågs till årets spelare.