17 jun 2017 17:51

17 jun 2017 17:51

Lagkaptenen efter ny förlust: "Det är självklart tufft"

FOTBOLL: Halva serien avverkad men Tibro AIK fortsatt utan poäng

Halva serien är spelad men inga poäng för Tibro AIK.

Det börjar nästan se hopplöst ut för TAIK men spelarna har absolut inte gett upp på något sätt.
– Det är fortfarande 33 poäng kvar att spela om men det är självklart tufft. Man kan inte säga att självförtroendet är på topp hos oss just nu, säger Tibros lagkapten Axel Påhlsson efter 1–3-förlusten mot Vara SK.

Halva serien är bara spelad men ändå kändes det som något av sista chansen för Tibro AIK när bottenlaget Vara SK gästade Sportparken på lördagseftermiddagen.

Seriejumbon TAIK var ute efter att försöka ta första poängen och segern i årets seriespel men i stället åkte laget på en ny förlust.

1–3 mot Vara var den elfte förlusten för säsongen och upp till kvalplatsen är det nu elva poäng.

– Vi måste jobba och fortsatt tro på oss själva, tro på vårt spel och det tycker jag vi gör även om det inte vill sig för oss. Jag tycker ändå att vi har en positiv attityd på träningarna trots tabelläget. Vi ligger på och stöttar varandra och försöker hålla självförtroendet och humöret uppe, säger Tibro AIK:s lagkapten Axel Påhlsson.

– Jag vet inte om det beror på att vi inte räcker till och att de andra lagen helt enkelt är bättre men det har jag svårt att tro. Det är den där lilla detaljen att göra mål som är det stora bekymret för oss och det är ingen liten detalj heller, fortsätter han.

Därför var det närmast symptomatiskt att det krävdes en straff för att göra mål mot Vara när spelande tränaren Magnus Lagerin reducerade till 1–3 efter dryga timmens spel.

– Vi har en del lägen att göra mål på men det vill sig inte. Det säger det mesta. Det kan ju inte bara vara på straffar som vi gör mål utan vi måste ju kunna trycka dit bollarna när vi väl får lägen i spelet. Vi spelar bra fotboll men är inte tillräckligt vakna när vi kommer till skott.

Hattrick av Barkin

Gästernas Robert Barkin blev stor segerorganisatör för sitt Vara SK med ett hattrick. Två mål kom redan i den första halvleken och där angav bortalaget tonen.

– Vi kommer absolut inte upp i vårt kunnande i den första halvleken. Vi har ändå lägen att ta ledningen och göra fler mål men det är som jag har sagt tidigare: Det krävs så lite för motståndaren att göra mål medan det krävs så mycket för oss att göra mål, säger Påhlsson och fortsätter:

– Deras två första mål är ju egentligen deras två första skott. Vi måste få bort det. Det får inte vara så att vips så blir det ett läge och så blir det mål på oss. Vi måste vara mycket mer noggranna i det vi gör.

TAIK möter nu Skara FC hemma på onsdag i sista matchen före uppehållet.

Halva serien är bara spelad men ändå kändes det som något av sista chansen för Tibro AIK när bottenlaget Vara SK gästade Sportparken på lördagseftermiddagen.

Seriejumbon TAIK var ute efter att försöka ta första poängen och segern i årets seriespel men i stället åkte laget på en ny förlust.

1–3 mot Vara var den elfte förlusten för säsongen och upp till kvalplatsen är det nu elva poäng.

– Vi måste jobba och fortsatt tro på oss själva, tro på vårt spel och det tycker jag vi gör även om det inte vill sig för oss. Jag tycker ändå att vi har en positiv attityd på träningarna trots tabelläget. Vi ligger på och stöttar varandra och försöker hålla självförtroendet och humöret uppe, säger Tibro AIK:s lagkapten Axel Påhlsson.

– Jag vet inte om det beror på att vi inte räcker till och att de andra lagen helt enkelt är bättre men det har jag svårt att tro. Det är den där lilla detaljen att göra mål som är det stora bekymret för oss och det är ingen liten detalj heller, fortsätter han.

Därför var det närmast symptomatiskt att det krävdes en straff för att göra mål mot Vara när spelande tränaren Magnus Lagerin reducerade till 1–3 efter dryga timmens spel.

– Vi har en del lägen att göra mål på men det vill sig inte. Det säger det mesta. Det kan ju inte bara vara på straffar som vi gör mål utan vi måste ju kunna trycka dit bollarna när vi väl får lägen i spelet. Vi spelar bra fotboll men är inte tillräckligt vakna när vi kommer till skott.

Hattrick av Barkin

Gästernas Robert Barkin blev stor segerorganisatör för sitt Vara SK med ett hattrick. Två mål kom redan i den första halvleken och där angav bortalaget tonen.

– Vi kommer absolut inte upp i vårt kunnande i den första halvleken. Vi har ändå lägen att ta ledningen och göra fler mål men det är som jag har sagt tidigare: Det krävs så lite för motståndaren att göra mål medan det krävs så mycket för oss att göra mål, säger Påhlsson och fortsätter:

– Deras två första mål är ju egentligen deras två första skott. Vi måste få bort det. Det får inte vara så att vips så blir det ett läge och så blir det mål på oss. Vi måste vara mycket mer noggranna i det vi gör.

TAIK möter nu Skara FC hemma på onsdag i sista matchen före uppehållet.

Matchfakta

Division 4 norra

TIBRO AIK FK–VARA SK

1–3 (0–2)

Mål: 0–1 (20) Robert Barkin, 0–2 (34) Robert Barkin, 0–3 (61) Robert Barkin, 1–3 (63) Magnus Lagerin (straff).

Varningar: TAIK: Axel Gertsson. VSK: Ludvig Levén, Jesper Kvist.

Domare: Khizri Chochaev, Skövde.

Publik: 133 personer.