17 jun 2017 18:35

17 jun 2017 18:35

Sverige bäst i Norden i softboll

SOFTBOLL: Blågult besegrade Danmark efter övertygande insats

Sverige kan titulera sig nordiska mästare i softboll efter att ha vunnit mot Danmark med 10–0 i Baltic Open i Skövde.
– Vi spelade väldigt bra softboll och det kändes jättebra, säger Skövdebon och förbundskaptenen Mattias Grimstoft.

Bakom 10–0-segern mot Danmark döljer sig en övertygande insats av det svenska laget.

Det fanns frågetecken inför matchen men de rätades ut.

– Jag var lite orolig inför matchen eftersom vi samlades i dag (läs lördag) och vi hade inte mycket tid att gå igenom saker och ting inför mötet med Danmark medan danskarna har träffats rätt så mycket den sista tiden. Men tjejerna vet vad de ska göra och vi har ett bra gäng vid sidan av som stöttar dem så allt föll bara på plats. Då är det väldigt roligt, säger förbundskaptenen Mattias Grimstoft.

– Det fanns väldigt många frågor inför den här matchen eftersom det är väldigt många nya och unga tjejer som är med samtidigt som vi självklart även har med spelare som varit med ett tag. De nya och unga tjejerna visade verkligen framfötterna. Vi spelade väldigt lugnt och det kändes att spelet fungerade riktigt bra. Det var skönt att se, fortsätter han.

Två Skövdespelare

I det svenska laget ingår två spelare från Skövde Saints som arrangerar helgens internationella softbollturnering. Båda Skövdespelarna, Lina Larsson och Anya Muyres, spelade mot Danmark och Grimstoft var nöjd med deras insatser.

– Lina spelade riktigt bra. Hon spelade på första bas och spelade jättesäkert och lugnt. Hon visade verkligen att kasta bollen till mig för jag tar allt. Hon slår också riktigt bra i matchen. Det var skönt att se att hon var med direkt från början, berömmer förbundskaptenen och tillägger:

– Anya hade riktigt bra slagning. Hon visade att så fort man tar på sig landslagsdräkten så är det något som händer. Hon gör det riktigt bra så jag är verkligen nöjd med Skövdetjejerna. Det var kanon.

Det är fjärde gången som Skövde Saints arrangerar den här internationella turneringen i softboll där matcher för både herrar och damer står på programmet under helgen.

– Det är förbaskat roligt att få visa upp den här fina anläggningen i Skövde och med så mycket folk runt omkring. Då blir man stolt för att man är ifrån Skövde. Det är alltid roligt att spela och att göra det på hemmaplan är extra roligt. Det är bara att njuta. En stor eloge till Skövde Saints som verkligen gör ett toppenjobb för att se till att alla mår bra och att arrangemanget fungerar, säger Grimstoft om turneringen.

Uppladdning inför EM

Det här var en del i landslagets förberedelser inför kommande EM i Italien som inleds under midsommarhelgen.

– Det här var ett bra besked för oss inför EM. Vi har haft en del motgångar med skador inför mästerskapet och saknar fem ordinarie spelare. Därför har vi plockat in de här yngre spelarna men de visar framfötterna. Det var precis vad jag hade hoppats på. Nu har vi en lång resa framför oss inför EM.

Den 25 juni inleds mästerskapet men innan dess ska blågult spela ytterligare fyra träningsmatcher.

Sverige möter Danmarks U19-landslag på söndagen i ytterligare en träningsmatch i Skövde.

– Då ställer också vi upp med ett något yngre lag.

Bakom 10–0-segern mot Danmark döljer sig en övertygande insats av det svenska laget.

Det fanns frågetecken inför matchen men de rätades ut.

– Jag var lite orolig inför matchen eftersom vi samlades i dag (läs lördag) och vi hade inte mycket tid att gå igenom saker och ting inför mötet med Danmark medan danskarna har träffats rätt så mycket den sista tiden. Men tjejerna vet vad de ska göra och vi har ett bra gäng vid sidan av som stöttar dem så allt föll bara på plats. Då är det väldigt roligt, säger förbundskaptenen Mattias Grimstoft.

– Det fanns väldigt många frågor inför den här matchen eftersom det är väldigt många nya och unga tjejer som är med samtidigt som vi självklart även har med spelare som varit med ett tag. De nya och unga tjejerna visade verkligen framfötterna. Vi spelade väldigt lugnt och det kändes att spelet fungerade riktigt bra. Det var skönt att se, fortsätter han.

Två Skövdespelare

I det svenska laget ingår två spelare från Skövde Saints som arrangerar helgens internationella softbollturnering. Båda Skövdespelarna, Lina Larsson och Anya Muyres, spelade mot Danmark och Grimstoft var nöjd med deras insatser.

– Lina spelade riktigt bra. Hon spelade på första bas och spelade jättesäkert och lugnt. Hon visade verkligen att kasta bollen till mig för jag tar allt. Hon slår också riktigt bra i matchen. Det var skönt att se att hon var med direkt från början, berömmer förbundskaptenen och tillägger:

– Anya hade riktigt bra slagning. Hon visade att så fort man tar på sig landslagsdräkten så är det något som händer. Hon gör det riktigt bra så jag är verkligen nöjd med Skövdetjejerna. Det var kanon.

Det är fjärde gången som Skövde Saints arrangerar den här internationella turneringen i softboll där matcher för både herrar och damer står på programmet under helgen.

– Det är förbaskat roligt att få visa upp den här fina anläggningen i Skövde och med så mycket folk runt omkring. Då blir man stolt för att man är ifrån Skövde. Det är alltid roligt att spela och att göra det på hemmaplan är extra roligt. Det är bara att njuta. En stor eloge till Skövde Saints som verkligen gör ett toppenjobb för att se till att alla mår bra och att arrangemanget fungerar, säger Grimstoft om turneringen.

Uppladdning inför EM

Det här var en del i landslagets förberedelser inför kommande EM i Italien som inleds under midsommarhelgen.

– Det här var ett bra besked för oss inför EM. Vi har haft en del motgångar med skador inför mästerskapet och saknar fem ordinarie spelare. Därför har vi plockat in de här yngre spelarna men de visar framfötterna. Det var precis vad jag hade hoppats på. Nu har vi en lång resa framför oss inför EM.

Den 25 juni inleds mästerskapet men innan dess ska blågult spela ytterligare fyra träningsmatcher.

Sverige möter Danmarks U19-landslag på söndagen i ytterligare en träningsmatch i Skövde.

– Då ställer också vi upp med ett något yngre lag.