19 jun 2017 12:02

19 jun 2017 12:02

Berggren körde semifinal på Solvalla

RALLYCROSS: "Små marginaler som avgör"

Trots strul i två av kvalheaten tog sig Falköpings MK-föraren Santosh Berggren till semifinal när säsongens tredje deltävling i RallyX Nordic kördes på Solvalla i Stockholm.

Solvallas travbana hade asfalterats och bjöd på hopp, grus och trånga kurvor när den tredje deltävlingen i RallyX Nordic kördes under helgen.

– Det är jättehäftigt att få vara mitt i Stockholm och köra. Med tanke på att det inte är en permanent bana har de fått till en väldigt hög klass på den. Bansträckningen erbjuder ett bra flyt i körningen, säger Santosh Berggren, tävlandes för Falköpings MK, i ett pressmeddelande.

Berggren inledde med en andra plats i sitt första heat, vilket gav en femte plats i den inledande omgången. Därefter stötte han på problem i det andra heatet och noterades för 14:e bästa tid.

I den tredje omgången inledde Berggren bra, men fick problem med bilen när två varv återstod.

– Det visade sig att det var ett fel på gasspjället som gjorde att bilen gick orent i bland, säger han.

Resultaten från kvalheaten räckte till sjätte spår i den första semifinalen. Efter en rafflande fajt med Stein Frederik Akre där gick Berggren i mål som femma och lade samtidigt beslag på den elfte platsen i den totala resultatlistan.

– Helgen har varit bra. Konkurrensen är väldigt jämn och det är små marginaler som avgör. Så det är en bedrift i sig att ta sig till semifinal, summerar Falköpingsföraren som nu ligger tolva i sammandraget med sina 23 poäng. Leder gör William Nilsson med 74 poäng.

Solvallas travbana hade asfalterats och bjöd på hopp, grus och trånga kurvor när den tredje deltävlingen i RallyX Nordic kördes under helgen.

– Det är jättehäftigt att få vara mitt i Stockholm och köra. Med tanke på att det inte är en permanent bana har de fått till en väldigt hög klass på den. Bansträckningen erbjuder ett bra flyt i körningen, säger Santosh Berggren, tävlandes för Falköpings MK, i ett pressmeddelande.

Berggren inledde med en andra plats i sitt första heat, vilket gav en femte plats i den inledande omgången. Därefter stötte han på problem i det andra heatet och noterades för 14:e bästa tid.

I den tredje omgången inledde Berggren bra, men fick problem med bilen när två varv återstod.

– Det visade sig att det var ett fel på gasspjället som gjorde att bilen gick orent i bland, säger han.

Resultaten från kvalheaten räckte till sjätte spår i den första semifinalen. Efter en rafflande fajt med Stein Frederik Akre där gick Berggren i mål som femma och lade samtidigt beslag på den elfte platsen i den totala resultatlistan.

– Helgen har varit bra. Konkurrensen är väldigt jämn och det är små marginaler som avgör. Så det är en bedrift i sig att ta sig till semifinal, summerar Falköpingsföraren som nu ligger tolva i sammandraget med sina 23 poäng. Leder gör William Nilsson med 74 poäng.