19 jun 2017 11:41

19 jun 2017 11:41

Fortsatt uppåt för Wallstén

MOTOCROSS: Fjärde deltävlingen i SM

Motocross-SM har passerat halvtid och samtidigt har Anton Wallstén fått upp farten ordentligt. När säsongens fjärde deltävling kördes i Årsunda blev det en total femteplats för Tibroföraren.

I den förra SM-deltävlingen i Ulricehamn slutade Anton Wallstén sexa i MX1 och klättrade från 16:e till nionde plats i tabellen. När SM-serien passerade halvtid i och med helgens fjärde deltävling i Årsunda blev det ytterligare avancemang. Med 43 nya poäng efter en total femte plats ligger Tibroföraren nu på åttonde plats i klassen.

– Helgen började bra med sjunde plats på tidskvalet. I första heatet kom jag sedan in i körningen väldigt bra och slutade på sjunde plats, säger Anton Wallstén.

I söndagens första final körde han in på sjätte plats. I den tredje och sista körde han omkull i andra kurvan och tvingades börja jaga från nästan sist. Efter en stark uppkörning hade han tagit sig upp till sjunde plats när målflaggan visades efter drygt 30 minuters körning. Därmed slutade han som totalfemma i Årsunda.

– Jag är väldigt nöjd med hela helgen, summerar Wallstén.

Varberg nästa

Nu väntar ett fyra veckor långt uppehåll innan SM-serien rullar vidare i Varberg i mitten av juli.

– De senaste banorna har passat mig väldigt bra både körmässigt och fysiskt. Nu blir det att ligga i med träning på grus och hårdbanor innan det är dags för Varberg och Västerås, konstaterar Wallstén.

I samma klass slutade Niclas Gustavsson, tävlandes för Carlsborgs MK på sjunde plats. På söndagens svarade han för en femte och en sjätte plats, men 15:e platsen i den inledande finalen på lördagen drog ner det totala resultatet. I tabellen ligger han på tionde plats efter de fyra inledande deltävlingarna.

Två placeringar bakom i MX1-tabellen ligger Tibrokillen Rikard Hansson som tävlar för Göta MS. Helgen i Årsunda slutade på plats 16 för Hansson fick med sig 18 poäng efter dubbla 14:e platser och en 17:e plats i finalerna. Inför fortsättningen ligger han på tolfte plats i klassen.

Starkt av Theorell

I MX2-klassen stod Tibro MK:s Fredrik Theorell för en stark insats och gjorde ett nytt säsongsbästa när han tog helgens totala åttonde plats efter heatplaceringarna sju, tolv och sex. Med 38 nya poäng ligger han på 13:e plats inför nästa deltävling i Varberg.

I ungdomsklassen 125 U17 fortsätter det att gå bra för Edvin Hagman som tävlar för Falköping MK. Helgen bjöd på en inledande sjätte plats i den första finalen innan han följde upp med en fjärde plats på söndagen. Hans 33 poäng räckte för att sluta på fjärde plats i Årsunda vilket också är hans placeringar i tabellen.

I den förra SM-deltävlingen i Ulricehamn slutade Anton Wallstén sexa i MX1 och klättrade från 16:e till nionde plats i tabellen. När SM-serien passerade halvtid i och med helgens fjärde deltävling i Årsunda blev det ytterligare avancemang. Med 43 nya poäng efter en total femte plats ligger Tibroföraren nu på åttonde plats i klassen.

– Helgen började bra med sjunde plats på tidskvalet. I första heatet kom jag sedan in i körningen väldigt bra och slutade på sjunde plats, säger Anton Wallstén.

I söndagens första final körde han in på sjätte plats. I den tredje och sista körde han omkull i andra kurvan och tvingades börja jaga från nästan sist. Efter en stark uppkörning hade han tagit sig upp till sjunde plats när målflaggan visades efter drygt 30 minuters körning. Därmed slutade han som totalfemma i Årsunda.

– Jag är väldigt nöjd med hela helgen, summerar Wallstén.

Varberg nästa

Nu väntar ett fyra veckor långt uppehåll innan SM-serien rullar vidare i Varberg i mitten av juli.

– De senaste banorna har passat mig väldigt bra både körmässigt och fysiskt. Nu blir det att ligga i med träning på grus och hårdbanor innan det är dags för Varberg och Västerås, konstaterar Wallstén.

I samma klass slutade Niclas Gustavsson, tävlandes för Carlsborgs MK på sjunde plats. På söndagens svarade han för en femte och en sjätte plats, men 15:e platsen i den inledande finalen på lördagen drog ner det totala resultatet. I tabellen ligger han på tionde plats efter de fyra inledande deltävlingarna.

Två placeringar bakom i MX1-tabellen ligger Tibrokillen Rikard Hansson som tävlar för Göta MS. Helgen i Årsunda slutade på plats 16 för Hansson fick med sig 18 poäng efter dubbla 14:e platser och en 17:e plats i finalerna. Inför fortsättningen ligger han på tolfte plats i klassen.

Starkt av Theorell

I MX2-klassen stod Tibro MK:s Fredrik Theorell för en stark insats och gjorde ett nytt säsongsbästa när han tog helgens totala åttonde plats efter heatplaceringarna sju, tolv och sex. Med 38 nya poäng ligger han på 13:e plats inför nästa deltävling i Varberg.

I ungdomsklassen 125 U17 fortsätter det att gå bra för Edvin Hagman som tävlar för Falköping MK. Helgen bjöd på en inledande sjätte plats i den första finalen innan han följde upp med en fjärde plats på söndagen. Hans 33 poäng räckte för att sluta på fjärde plats i Årsunda vilket också är hans placeringar i tabellen.