19 jun 2017 11:21

19 jun 2017 11:21

Håkans tionde seger i Skene

RALLY: Backasprinten

Håkan Svensson, boende i Skövde och tävlande för Törebodaklubben Fägre MK, kom till start som stor favorit i Skenes rallysprint Backasprinten och han levde upp till detta och var snabbast i alla fyra körningarna på sträckan. Till slut skrevs segermarginal till 5,7 sekunder före Kinds Lars-Erik Larsson. Och detta var hans tionde seger i Backasprinten.

– Skene MS bjöd på en ny sträckning i år och det var kul. Lite knixigare sträcka men helt okej. Jag kom ut lite i det lösa i sista åket och hade då min sämsta tid, men hade lite marginal att gå på och var ändå snabbast, säger Håkan.

Fägres Marcus Holm hade också ett toppresultat på gång i tvåhjulsdrivna klassen. Efter tre körningar var han tvåa, men i det sista blev det stopp.

En kort sträcka på Backabanan kördes fyra gånger och hade körtid på under minuten för de snabbaste. Och då gäller det de fem i fyrhjulsdrivna klassen, plus Stenungsunds Peter Börjesson i tvåhjulsdrivet, som lyckades med det i sista åket.

Håkan Svensson visade direkt sin snabbhet och vann i första körningen, 2,2 sekunder före Lars-Erik Larsson, 3,4 före Kullings Kenneth Johansson och 3,7 före Varas Fredrik Johansson.

Håkan pressade sin tid med tre tiondelar i andra åket och då var Lars-Erik Larsson bara två tiondelar långsammare. Men sedan visade Håkan att det gick åka ännu fortare och i tredje åket var han 2,1 sekunder snabbare än Larsson.

Kenneth Johansson satsade hårt han också, men fick se sig slagen med tre sekunder. Trots en liten miss i sista åket var Håkan snabbast, före Larsson och Fredrik Johansson. Kenneth Johansson bröt med trasig koppling.

Marcus Holm missade att säkra en ny seger bland C-förarna i tvåhjulsdrivna klassen, när han genade i en sväng och tvåhjulade. När bilen slog ner på alla fyra igen gick det inte att få i några växlar. Men det var andra som vann klasser.

Falköpings MK:s Jesper Ödberg gjorde fyra bra åk med sin VW Polo och vann B-klassen i Grupp E, före sin klubbkompis Emil Johansson. Falköpings MK:s Stig Christensen hade också en pallplats på gång i klassen C-förare 2WD, men fick problem med växellådan i tredje åket, tappade sekunder och slutade fyra.

– Skene MS bjöd på en ny sträckning i år och det var kul. Lite knixigare sträcka men helt okej. Jag kom ut lite i det lösa i sista åket och hade då min sämsta tid, men hade lite marginal att gå på och var ändå snabbast, säger Håkan.

Fägres Marcus Holm hade också ett toppresultat på gång i tvåhjulsdrivna klassen. Efter tre körningar var han tvåa, men i det sista blev det stopp.

En kort sträcka på Backabanan kördes fyra gånger och hade körtid på under minuten för de snabbaste. Och då gäller det de fem i fyrhjulsdrivna klassen, plus Stenungsunds Peter Börjesson i tvåhjulsdrivet, som lyckades med det i sista åket.

Håkan Svensson visade direkt sin snabbhet och vann i första körningen, 2,2 sekunder före Lars-Erik Larsson, 3,4 före Kullings Kenneth Johansson och 3,7 före Varas Fredrik Johansson.

Håkan pressade sin tid med tre tiondelar i andra åket och då var Lars-Erik Larsson bara två tiondelar långsammare. Men sedan visade Håkan att det gick åka ännu fortare och i tredje åket var han 2,1 sekunder snabbare än Larsson.

Kenneth Johansson satsade hårt han också, men fick se sig slagen med tre sekunder. Trots en liten miss i sista åket var Håkan snabbast, före Larsson och Fredrik Johansson. Kenneth Johansson bröt med trasig koppling.

Marcus Holm missade att säkra en ny seger bland C-förarna i tvåhjulsdrivna klassen, när han genade i en sväng och tvåhjulade. När bilen slog ner på alla fyra igen gick det inte att få i några växlar. Men det var andra som vann klasser.

Falköpings MK:s Jesper Ödberg gjorde fyra bra åk med sin VW Polo och vann B-klassen i Grupp E, före sin klubbkompis Emil Johansson. Falköpings MK:s Stig Christensen hade också en pallplats på gång i klassen C-förare 2WD, men fick problem med växellådan i tredje åket, tappade sekunder och slutade fyra.

  • Jonny Persson