14 jul 2017 19:51

14 jul 2017 19:51

Nya medaljer för Skövde SS

SIMNING: Silver på Sum-Sim

Fredagens tävlingar på Sum-Sim i Malmö innebar fler medaljer för Skövde SS.
Hilja Schimmel tog silver på 100 meter bröstsim och Skövdes F16/17-lag tog silver på 4x100 meter medley.

Det här var Hiljas andra medalj på Svenska ungdomsmästerskapen (Sum-Sim). På torsdagen blev det brons på 200 meter medley och det följde hon alltså upp med att ta silver på 100 meter bröstsim i flickor 14 år och yngre.

Skövdesimmaren hade samma tid som Wisby Simsällskaps Tone Sandsjö och de båda fick således dela på silvret, men åt Södertörns Emelie Fast som tog guldet fanns det inte mycket att göra. Hon var nästan två sekunder före i mål. Skövde hade ytterligare en simmare i finalen och det var Malin Vestman som blev åtta.

På lagkappen 4x100 meter medley blev det också silver. Där kom Skövdes F16/17-lag tvåa, knappa sekunden efter Helsingborg. För Skövde SS F15-lag blev det en elfteplacering.

På 200 meter fjärilsim för flickor 16-17 år blev det ännu en finalplats för Skövde SS och det var genom Ida Lövgren som kom åtta.

Det här var Hiljas andra medalj på Svenska ungdomsmästerskapen (Sum-Sim). På torsdagen blev det brons på 200 meter medley och det följde hon alltså upp med att ta silver på 100 meter bröstsim i flickor 14 år och yngre.

Skövdesimmaren hade samma tid som Wisby Simsällskaps Tone Sandsjö och de båda fick således dela på silvret, men åt Södertörns Emelie Fast som tog guldet fanns det inte mycket att göra. Hon var nästan två sekunder före i mål. Skövde hade ytterligare en simmare i finalen och det var Malin Vestman som blev åtta.

På lagkappen 4x100 meter medley blev det också silver. Där kom Skövdes F16/17-lag tvåa, knappa sekunden efter Helsingborg. För Skövde SS F15-lag blev det en elfteplacering.

På 200 meter fjärilsim för flickor 16-17 år blev det ännu en finalplats för Skövde SS och det var genom Ida Lövgren som kom åtta.