14 jul 2017 15:00

14 jul 2017 15:00

Ymer räckte inte till i semifinalen

TENNIS: Utslagen ur Båstad Challenger

Mikael Ymer har imponerat i Båstad Challenger, men i semifinalen mot argentinaren Leonardo Mayer hade han ingen chans.

Tidigare under veckan har unge Mikael Ymer slagit ut Inigo Cervantes, Roberto Carballes Baena och Renzo Olivo som samtliga är bättre rankade än Ymer.

Det tog honom till semifinal, men där tog det stopp för den Skarabördige 18-åringen. Mayer är rankad som nummer 152 i världen och visade sig vara numret större än Ymer den här dagen. Den 30-årige argentinaren vann det första setet med 6–3 och efter det orkade inte Ymer stå emot.

I det andra setet hade svensken ingen chans och Mayer vann med 6–0.

Ymer satte bara 58 procent av sina förstaservar, gjorde fem dubbelfel och tappade serven hela sex gånger i matchen som var över på en dryg timme.

Dubbel med storebror

Den här veckan har Mikael Ymer dessutom spelat dubbel tillsammans med sin storebror Elias, men de åkte ut i kvartsfinal. Där mötte de Sergio Galdos och Leonardo Mayer, som var tredjeseedade i turneringen, och det blev en jämn match, men bröderna Ymer fick ge sig med siffrorna 6–3, 3–6, 8–10.

Tidigare under veckan har unge Mikael Ymer slagit ut Inigo Cervantes, Roberto Carballes Baena och Renzo Olivo som samtliga är bättre rankade än Ymer.

Det tog honom till semifinal, men där tog det stopp för den Skarabördige 18-åringen. Mayer är rankad som nummer 152 i världen och visade sig vara numret större än Ymer den här dagen. Den 30-årige argentinaren vann det första setet med 6–3 och efter det orkade inte Ymer stå emot.

I det andra setet hade svensken ingen chans och Mayer vann med 6–0.

Ymer satte bara 58 procent av sina förstaservar, gjorde fem dubbelfel och tappade serven hela sex gånger i matchen som var över på en dryg timme.

Dubbel med storebror

Den här veckan har Mikael Ymer dessutom spelat dubbel tillsammans med sin storebror Elias, men de åkte ut i kvartsfinal. Där mötte de Sergio Galdos och Leonardo Mayer, som var tredjeseedade i turneringen, och det blev en jämn match, men bröderna Ymer fick ge sig med siffrorna 6–3, 3–6, 8–10.