15 jul 2017 20:42

15 jul 2017 20:43

Nya SM-medaljer för Trine och Hilja

SIMNING: Sum-Sim i Malmö

Skövde Simsällskaps Trine Forss och Hilja Schimmel fortsätter att plocka medaljer på Sum-Sim i Malmö.
På lördagen blev det guld för Trine och brons för Hilja.

Tidigare i veckan tog Trine Forss guld på 100 meter frisim och nu blev det en ny medalj av den ädlaste valören på de Svenska Ungdomsmästerskapen (Sum-Sim). Den här gången var det 100 meter ryggsim som gällde och Skövdesimmaren var den klart snabbast. Hon vann finalen i flickor 14 år och yngre på tiden 1,05,75 och var över en sekund före tvåan Vera Karlsson från Linköpings Allmänna SS.

För Hilja Schimmel var det här den tredje medaljen på Sum-Sim. På 100 meter bröstsim blev det silver och på dubbla distansen räckte hennes insats till en bronsmedalj i flickor 15 år och yngre.

Julia Månsson från Örebro Simallians var överlägsen och vann med över fyra sekunders marginal. Bakom henne noterade Hilja Schimmel tiden 2,39,12 och det räckte alltså till ett brons. Upp till Emelie Fast från Södertörns SS som blev tvåa skilde det 37 hundradelar.

Tidigare i veckan tog Trine Forss guld på 100 meter frisim och nu blev det en ny medalj av den ädlaste valören på de Svenska Ungdomsmästerskapen (Sum-Sim). Den här gången var det 100 meter ryggsim som gällde och Skövdesimmaren var den klart snabbast. Hon vann finalen i flickor 14 år och yngre på tiden 1,05,75 och var över en sekund före tvåan Vera Karlsson från Linköpings Allmänna SS.

För Hilja Schimmel var det här den tredje medaljen på Sum-Sim. På 100 meter bröstsim blev det silver och på dubbla distansen räckte hennes insats till en bronsmedalj i flickor 15 år och yngre.

Julia Månsson från Örebro Simallians var överlägsen och vann med över fyra sekunders marginal. Bakom henne noterade Hilja Schimmel tiden 2,39,12 och det räckte alltså till ett brons. Upp till Emelie Fast från Södertörns SS som blev tvåa skilde det 37 hundradelar.