SAIK utan poäng trots Ryans fullträff

FOTBOLL: Skövde AIK tappade till förlust borta mot Ljungskile

Ryan Masch gjorde sitt första seriemål för säsongen när Skövde AIK gästade Ljungskile under lördagen. Men det skulle inte räcka. I andra halvlek tvingade amerikanen och hans lag se sig besegrat med 1–2.
– Det var brist på fokus som gjorde att vi förlorade matchen, kommenterar målskytten.

Den offensive amerikanen Ryan Masch har haft det tungt framför mål under sin första vår med Skövde AIK. Trots flera vassa chanser att näta har nollan förblivit intakt i Maschs målprotokoll.

Efter 17 minuter borta mot Ljungskile skulle det ändras.

Vacker volley

Vänsterbacken Pontus Fredriksson hittade en yta längs kanten, forcerade fram och lyfte in bollen i straffområdet. Gustav Granat mötte med brösten och frispelade på så vis Ryan Masch.

– Bollen kommer till mig, jag klipper till och får ren träff, kommenterar amerikanen.

Avslutet, på halvvolley med vänstervristen, satt hårt vid den högra stolproten och Skövde AIK var i ledning mot tabellfemman.

– Det var skönt att få göra mål. Saker och ting har inte riktigt gått min väg innan och det har varit frustrerande, säger Masch vars välplacerade skott innebar att SAIK ledde med 1–0 i paus.

Den ställningen blev inte långvarig i andra halvlek.

Ljungskile öppnade vasst, tryckte på för kvittering och i den 48:e minuten kom utdelningen.

Misstänkt frispark

Det grönklädda hemmalagets Hampus Dahlqvist fick skottläget efter en hörna och visade prov på kyla när han dunkade in 1–1.

Skövdelägret tyckte att de borde ha fått med sig en frispark innan kvitteringen, då Rasmus Örqvist drogs ner i samband med hörnan, men domaren signalerade för mål.

Därefter handlade det mesta om Ljungskile. Skövde AIK hade stundvis problem med att organisera spel på offensiv planhalva och var ofta pressat ner i eget straffområde.

Hemmalagets övertag skulle till slut resultera i ett vackert mål.

Det var i den 58:e minuten som Jonathan Gustafsson hittade en yta framför offensivt straffområde och ställde både Skövdeförsvaret och målvakten Markus Fröjd med en läcker chip som satt i det vänstra krysset.

– Vi gör flera små misstag här och där. Jag tror att de flesta beror på bristande fokus. Det kan avgöra en match, och det gjorde det i dag, konstaterar Ryan Masch.

SAIK försökte hämta sig efter det andra baklängesmålet. De lyfte fram den målfarliga mittbacken Andreas Uusitalo och skickade långa bollar mot straffområdet, men det räckte inte.

– Vi är självklart besvikna. Det var naturligtvis inte så vi ville avsluta vårsäsongen, säger SAIK:s ende målskytt efter 1–2-förlusten

På den positiva fronten för SAIK fanns Oskar Mårtenssons återkomst. Mittfältaren gjorde sin första start efter ett längre skadeuppehåll.

– Det kändes bra och det var skönt att få starta igen. I första halvlek flöt det på, men i andra kom kramperna lite, säger Mårtensson som blev utbytt i den 64:e minuten.

Han tycker att resultatet mot Ljungskile var rättvist.

– De skapar mer över 90 minuter. Jag tycker vi kunde ha hållit det lite tätare och varit mer resoluta i båda straffområdena.

Matchfakta

Division 1 södra

LJUNGSKILE SK–SKÖVDE AIK

2–1 (0–1)

Målen: 0–1 (17) Ryan Masch, 1–1 (48) Hampus Dahlqvist, 2–1 (58) Jonathan Gustafsson.

Varningar: LSK: Alexander Mellqvist, Aleksandar Kitic, Filip Karlin. SAIK: Bilos Yonakhir.

Publik: 611 personer.

Domare: Adi Aganovic.

Källa:

15 jul 2017 20:46

15 jul 2017 20:48