16 jul 2017 20:40

16 jul 2017 20:40

Etappveckan avslutades

CYKEL: U6 Cycle Tour

På lördagen genomfördes den sjätte och sista etappen i årets upplaga av U6 Cycle Tour i Tidaholm. Cyklisterna tävlade då i ett 14 kilometer långt linjelopp.

I elitklassen vann Team Tre Berg-cyklisten Alexander Wetterhall. Det räckte till en andraplats i sammandraget. Där slutade Wetterhall fyra sekunder efter totalt segraren Sindre Haugsvaer Bjerkestand från Ryska Posten SK. Jesper Svensson (Skövde CK) slutade 36:a i sammandraget.

I damklassen segrade Louise Holm Houbak från danska Scandic Thylander överlägset. Hon var först i mål med 15 sekunder och vann således sammandraget med hela fyra och en halv minut.

Det avslutande linjeloppet vanns i seniorklassen av Marcus Kjelldahl från Uddevalla CK. Det lyfte honom till en fjärdeplats i sammandraget, där Sander Boerkamp från holländska WTC de Amstel vann med 15 sekunder. Han tog tre pallplaceringar i veckan.

Carl-Johan Johansson (Hjo VK) kom på 20:e plats i seniorsammandraget. Han var drygt fyra minuter efter Boerkamp.

I elitklassen vann Team Tre Berg-cyklisten Alexander Wetterhall. Det räckte till en andraplats i sammandraget. Där slutade Wetterhall fyra sekunder efter totalt segraren Sindre Haugsvaer Bjerkestand från Ryska Posten SK. Jesper Svensson (Skövde CK) slutade 36:a i sammandraget.

I damklassen segrade Louise Holm Houbak från danska Scandic Thylander överlägset. Hon var först i mål med 15 sekunder och vann således sammandraget med hela fyra och en halv minut.

Det avslutande linjeloppet vanns i seniorklassen av Marcus Kjelldahl från Uddevalla CK. Det lyfte honom till en fjärdeplats i sammandraget, där Sander Boerkamp från holländska WTC de Amstel vann med 15 sekunder. Han tog tre pallplaceringar i veckan.

Carl-Johan Johansson (Hjo VK) kom på 20:e plats i seniorsammandraget. Han var drygt fyra minuter efter Boerkamp.