17 jul 2017 16:55

17 jul 2017 21:26

Blandade resultat för de lokala lagen i Gothia Cup

FOTBOLL

På måndagen drog matcherna i Gothia Cup i gång. Flera lokala lag finns på plats och den första dagen bjöd på blandade resultat. Bäst gick det för Skultorp där samtliga fyra lag vann.

Skövde AIK:s P18-lag besegrade tyska FC Este 2012 med 3–0 och fick därmed en bra start på turneringen. För Skövde KIK:s del blev det dubbla 0–0-matcher. F18 mötte Typhoon FC från USA och F16-laget mötte Choma Warriors från Zambia. Desto bättre gick det för Skultorp där samtliga fyra lag vann sin match. I F16-klassen blev det 2–1 mot Simmons Premier Soccer Club från USA och F15-laget vann med 3–0 mot Åkersberga. Killarna var inte sämre, utan vann med 2-1 mot norska Lilleström i P15 och i P14 vann man mot isländska Breidablik med 3–0.

För IFK Skövde gick det sämre. IFK har två lag med i P16-klassen och båda förlorade mot isländskt motstånd. För lag ett blev det förlust mot Fjolnir med 2–4 och för lag två slutade matchen mot KA 0–2. Även IFK Falköping har med två lag i P16-klassen. Lag ett föll mot Lizzy FC från Ghana med 1–3, men lag två fick med sig en pinne när man kryssade mot schweiziska Neumünster Zürich.

Falköpings KIK åkte på en storförlust i F18-klassen där norska Bossekop var ett par snäpp för bra. 1–6 slutade matchen. Bättre gick det för IFK Tidaholms F18 som vann mot mexikanska Club Reforma med 3–0. Tidaholms GIF finns representerade i både P16- och F15-klassen. Tjejerna förlorade sin match med klara 0–4, medan killarna spelade 0–0 mot norska Lillehammer. Sista ut bland de lokala lagen var Falköpings KIK:s F15-lag. Efter ett sent kvitteringsmål av Falköping slutade matchen 2–2.

Skövde AIK:s P18-lag besegrade tyska FC Este 2012 med 3–0 och fick därmed en bra start på turneringen. För Skövde KIK:s del blev det dubbla 0–0-matcher. F18 mötte Typhoon FC från USA och F16-laget mötte Choma Warriors från Zambia. Desto bättre gick det för Skultorp där samtliga fyra lag vann sin match. I F16-klassen blev det 2–1 mot Simmons Premier Soccer Club från USA och F15-laget vann med 3–0 mot Åkersberga. Killarna var inte sämre, utan vann med 2-1 mot norska Lilleström i P15 och i P14 vann man mot isländska Breidablik med 3–0.

För IFK Skövde gick det sämre. IFK har två lag med i P16-klassen och båda förlorade mot isländskt motstånd. För lag ett blev det förlust mot Fjolnir med 2–4 och för lag två slutade matchen mot KA 0–2. Även IFK Falköping har med två lag i P16-klassen. Lag ett föll mot Lizzy FC från Ghana med 1–3, men lag två fick med sig en pinne när man kryssade mot schweiziska Neumünster Zürich.

Falköpings KIK åkte på en storförlust i F18-klassen där norska Bossekop var ett par snäpp för bra. 1–6 slutade matchen. Bättre gick det för IFK Tidaholms F18 som vann mot mexikanska Club Reforma med 3–0. Tidaholms GIF finns representerade i både P16- och F15-klassen. Tjejerna förlorade sin match med klara 0–4, medan killarna spelade 0–0 mot norska Lillehammer. Sista ut bland de lokala lagen var Falköpings KIK:s F15-lag. Efter ett sent kvitteringsmål av Falköping slutade matchen 2–2.

  • Anton Gustavsson