17 jul 2017 18:23

17 jul 2017 18:24

"Bra bredd på hög nivå"

SIMNING: Skövde SS tog nio medaljer på Sum-Sim

Skövde SS lämnade Sum-Sim i Malmö med nio medaljer. Fyra av dem kom i lagkapper, vilket vittnar om att Skövde har många duktiga simmare på tjejsidan.
– Vi har väldigt bra bredd på hög nivå, konstaterar tränaren Tamas Fekete.

De svenska ungdomsmästerskapen i Malmö är slut för den här gången och precis som förra året gick det bra för Skövde SS. Visserligen har klubben ont om killar på den nivån, men på tjejsidan tävlade man på bred front och det gick bra för klubben.

Inte minst i lagkapperna har Skövdesimmarna presterat på högsta nivå.

– Vi har en enorm laganda. Det var så förra året och i år var det samma sak. Alla simmar under personligt rekord när det gäller lag och det är väldigt glädjande, fortsätter Skövdetränaren.

Dubbla guld ifjol

Förra året vann Skövde SS 4x100 meter frisim både i den äldsta och yngsta klassen. I år gick det inte riktigt lika bra, men två medaljer blev det. Laget i flickor 15 och yngre blev tvåa medan klubben tog brons i flickor 16-17. Dessutom blev det ett silver på 4x100 meter medley och ett brons på 4x200 meter frisim.

De fem individuella medaljerna tog Trine Forss och Hilja Schimmel. För Trines del blev det guld på 100 meter frisim respektive ryggsim. Dessutom slog hon i lagkappen nytt Sum-Sim-rekord på 100 meter rygg.

– Det rekordet var elva år gammalt så det var på tiden att någon tog det. Starkt gjort, säger Tamas.

Skövdetränaren var också imponerad av Hilja Schimmel som tog tre medaljer. Dels på 100 (silver) och 200 (brons) meter bröstsim, men det blev också ett brons på 200 meter medley. Hon har utvecklats mycket det senaste året och slog personligt rekord i samtliga medaljlopp.

– Hon har gjort väldigt starka tider, konstaterar Fekete och ger ett exempel på hur hon har kapat tid sedan i fjol.

– För ett år sedan var hon med i finalen på 200 meter bröstsim på sum-sim. Då hade hon tiden 2,48 och blev sjua och i år blev hon trea på 2,39. Hon har gått ner nio sekunder och har haft en enorm utveckling.

Förutom de nio medaljerna nådde Skövde SS även ett flertal finalplatser och laget kan summera ett starkt Sum-Sim.

– Vi blev tionde bästa klubb i Sverige och det är väldigt bra, avslutar Fekete.

De svenska ungdomsmästerskapen i Malmö är slut för den här gången och precis som förra året gick det bra för Skövde SS. Visserligen har klubben ont om killar på den nivån, men på tjejsidan tävlade man på bred front och det gick bra för klubben.

Inte minst i lagkapperna har Skövdesimmarna presterat på högsta nivå.

– Vi har en enorm laganda. Det var så förra året och i år var det samma sak. Alla simmar under personligt rekord när det gäller lag och det är väldigt glädjande, fortsätter Skövdetränaren.

Dubbla guld ifjol

Förra året vann Skövde SS 4x100 meter frisim både i den äldsta och yngsta klassen. I år gick det inte riktigt lika bra, men två medaljer blev det. Laget i flickor 15 och yngre blev tvåa medan klubben tog brons i flickor 16-17. Dessutom blev det ett silver på 4x100 meter medley och ett brons på 4x200 meter frisim.

De fem individuella medaljerna tog Trine Forss och Hilja Schimmel. För Trines del blev det guld på 100 meter frisim respektive ryggsim. Dessutom slog hon i lagkappen nytt Sum-Sim-rekord på 100 meter rygg.

– Det rekordet var elva år gammalt så det var på tiden att någon tog det. Starkt gjort, säger Tamas.

Skövdetränaren var också imponerad av Hilja Schimmel som tog tre medaljer. Dels på 100 (silver) och 200 (brons) meter bröstsim, men det blev också ett brons på 200 meter medley. Hon har utvecklats mycket det senaste året och slog personligt rekord i samtliga medaljlopp.

– Hon har gjort väldigt starka tider, konstaterar Fekete och ger ett exempel på hur hon har kapat tid sedan i fjol.

– För ett år sedan var hon med i finalen på 200 meter bröstsim på sum-sim. Då hade hon tiden 2,48 och blev sjua och i år blev hon trea på 2,39. Hon har gått ner nio sekunder och har haft en enorm utveckling.

Förutom de nio medaljerna nådde Skövde SS även ett flertal finalplatser och laget kan summera ett starkt Sum-Sim.

– Vi blev tionde bästa klubb i Sverige och det är väldigt bra, avslutar Fekete.