04 aug 2017 14:56

04 aug 2017 14:56

200 till start i Kullingstrofén

RALLY: Kullings Motorsällskap arrangerar

Kullings Motorsällskaps ”Kullingstrofén” befäster sin position som våra bygders största rallytävling.

Årets upplaga ingår i Svenska Rally Cupen och bjuder i år på totalt 200 startande i Herrljunga Folkets Park på lördag. Många av landets snabbaste rallyförare kommer att vara med och göra upp.

Favoritskapet har Ludvikas Tobias ”Lill-Eken” Johansson, som vunnit årets tre första deltävlingar i cupen. Som kartläsare har han Herrljungas Bo Holmstrand.

Det blir ändå inte någon lätt seger, då det finns många bra utmanare bland de 23 anmälda i den fyrhjulsdrivna kassen. Däribland Mattias Adielsson från Göteborg, fjolårssegraren Björn Adolfsson från KAK, Ljusdals Patrik Åkerman, Eskilstunas Johan Rudengren och hemmaåkaren Bengt Abrahamsson, som har vunnit rallyt tre gånger.

Många snabba

Två lokala förare till finns till start i 4WD-klassen, Varas Philip Ahlstrand och Fägres Håkan Svensson, som har Varas Tord Andersson i högerstolen.

I tvåhjulsdrivna klassen är det också många som kör om segern. Fredrik Eriksson från Katrineholm, Emil Karlsson från Hällefors, Kristian Johansson från Svenljunga, Daniel Wall från Boxholm, och Tomas L Pettersson från Grangärde är några av de snabba.

Lokala i klassen är Vara MK:s Johan Nilsson och Bengt Carlsson, samt Kullings Daniel Hellstadius, Anders Johansson, Lars Engström och Thomas Lennstrand.

Flera lokala

Mera lokalt i startlistan: Christopher Sundberg, Jim Johansson och Kent Johansson från Falköpings MK i B 2WD, Jens Thorsell från Falköings MK i Volvo Original, Nicals Fransson från Tibro MK och Stig Christensen från Falköpings MK i C 2WD, Marcus Holm från Fägre MK och Peter Lindman från Falköpings MK i C-förare VOC och Rolf Johansson från Tibro MK och Bruno Arvidsson från Skövde MK i Grupp E.

Årets upplaga ingår i Svenska Rally Cupen och bjuder i år på totalt 200 startande i Herrljunga Folkets Park på lördag. Många av landets snabbaste rallyförare kommer att vara med och göra upp.

Favoritskapet har Ludvikas Tobias ”Lill-Eken” Johansson, som vunnit årets tre första deltävlingar i cupen. Som kartläsare har han Herrljungas Bo Holmstrand.

Det blir ändå inte någon lätt seger, då det finns många bra utmanare bland de 23 anmälda i den fyrhjulsdrivna kassen. Däribland Mattias Adielsson från Göteborg, fjolårssegraren Björn Adolfsson från KAK, Ljusdals Patrik Åkerman, Eskilstunas Johan Rudengren och hemmaåkaren Bengt Abrahamsson, som har vunnit rallyt tre gånger.

Många snabba

Två lokala förare till finns till start i 4WD-klassen, Varas Philip Ahlstrand och Fägres Håkan Svensson, som har Varas Tord Andersson i högerstolen.

I tvåhjulsdrivna klassen är det också många som kör om segern. Fredrik Eriksson från Katrineholm, Emil Karlsson från Hällefors, Kristian Johansson från Svenljunga, Daniel Wall från Boxholm, och Tomas L Pettersson från Grangärde är några av de snabba.

Lokala i klassen är Vara MK:s Johan Nilsson och Bengt Carlsson, samt Kullings Daniel Hellstadius, Anders Johansson, Lars Engström och Thomas Lennstrand.

Flera lokala

Mera lokalt i startlistan: Christopher Sundberg, Jim Johansson och Kent Johansson från Falköpings MK i B 2WD, Jens Thorsell från Falköings MK i Volvo Original, Nicals Fransson från Tibro MK och Stig Christensen från Falköpings MK i C 2WD, Marcus Holm från Fägre MK och Peter Lindman från Falköpings MK i C-förare VOC och Rolf Johansson från Tibro MK och Bruno Arvidsson från Skövde MK i Grupp E.

  • Jonny Persson