11 aug 2017 21:42

11 aug 2017 21:42

Fredagens fotboll

Division 4 norra

VARA SK–TIDAHOLMS GIF

0–2 (0–1)

Tidaholms GIF besegrade Vara SK på bortaplan. TGIF ledde med 1–0 redan efter den första halvleken på Torsvallen sedan lagets målspruta Ashur Gewargis spräckt målnollan före pausvilan. I den andra halvleken kunde gästerna utöka ledningen till 2–0 efter att Ninos Gewargis varit sist på bollen. TGIF såg sedan ut att gå mot klar seger men i slutminuterna reducerade hemmalaget. Vara gick sedan för ytterligare ett mål som dock aldrig kom. TGIF kunde hålla undan till seger och lade beslag på de tre poängen.

Mål: Tidaholms GIF: Ashur Gewargis, Ninos Gewargis.

Division 5 östra

KORSBERGA IF–VÅMBS IF

2–1 (1–1)

Korsberga IF tog hem segern hemma mot Våmbs IF efter att ha vänt underläge till seger. Korsberga trivs ypperligt hemma på Kullaborg och har ännu inte förlorat där under den här säsongen.

– Vi är obesegrade på hemmaplan och det hoppas vi ska hålla i sig säsongen ut. Vi siktar på att försöka hålla det intakt, säger Korsbergas tränare Mats Karlsson som var nöjd med lagets insats.

– Vi vinner klart välförtjänt och var helt klart värda tre poäng. Vi spelade stundtals riktigt bra fotboll. Efter att vi gjort 2–1 backade vi hem lite för mycket men det var aldrig riktigt farligt på slutet, säger Karlsson.

Han ger plus till egna målvakten Said Javad Ahmadi och Våmbs dito Viktor Gustafsson. Said Mhommed Idris kom in efter paus och blev matchvinnare för Korsberga där Jesper Bylund gjorde sin sista match för säsongen.

Mål: Korsberga IF: Jonathan Bergström, Said Mhommed Idris. Våmbs IF: Alexander Jansson.

Division 5 Mariestad

MARIESTADS BK–HÖRNEBO SK

1–0 (1–0)

Hörnebo SK räckte inte till när de förlorade med uddamålet borta mot Mariestads BK.

Mittenplacerade Hörnebo hade inför matchen fyra raka matcher utan förlust. Den fina sviten hade gett HSK luft ner till bottenlaget och i matchen mot Mariestad kunde laget stärka sin position i mitten av tabellen.

Men det blev inga poäng för Hörnebo i Mariestad.

Hemmalagets Emil Zghiguida spräckte nollan efter dryga halvtimmen och därefter blev det inga fler mål i matchen.

Hörnebo föll med 0–1 och den förlustfria sviten var således bruten.

Division 4 norra

VARA SK–TIDAHOLMS GIF

0–2 (0–1)

Tidaholms GIF besegrade Vara SK på bortaplan. TGIF ledde med 1–0 redan efter den första halvleken på Torsvallen sedan lagets målspruta Ashur Gewargis spräckt målnollan före pausvilan. I den andra halvleken kunde gästerna utöka ledningen till 2–0 efter att Ninos Gewargis varit sist på bollen. TGIF såg sedan ut att gå mot klar seger men i slutminuterna reducerade hemmalaget. Vara gick sedan för ytterligare ett mål som dock aldrig kom. TGIF kunde hålla undan till seger och lade beslag på de tre poängen.

Mål: Tidaholms GIF: Ashur Gewargis, Ninos Gewargis.

Division 5 östra

KORSBERGA IF–VÅMBS IF

2–1 (1–1)

Korsberga IF tog hem segern hemma mot Våmbs IF efter att ha vänt underläge till seger. Korsberga trivs ypperligt hemma på Kullaborg och har ännu inte förlorat där under den här säsongen.

– Vi är obesegrade på hemmaplan och det hoppas vi ska hålla i sig säsongen ut. Vi siktar på att försöka hålla det intakt, säger Korsbergas tränare Mats Karlsson som var nöjd med lagets insats.

– Vi vinner klart välförtjänt och var helt klart värda tre poäng. Vi spelade stundtals riktigt bra fotboll. Efter att vi gjort 2–1 backade vi hem lite för mycket men det var aldrig riktigt farligt på slutet, säger Karlsson.

Han ger plus till egna målvakten Said Javad Ahmadi och Våmbs dito Viktor Gustafsson. Said Mhommed Idris kom in efter paus och blev matchvinnare för Korsberga där Jesper Bylund gjorde sin sista match för säsongen.

Mål: Korsberga IF: Jonathan Bergström, Said Mhommed Idris. Våmbs IF: Alexander Jansson.

Division 5 Mariestad

MARIESTADS BK–HÖRNEBO SK

1–0 (1–0)

Hörnebo SK räckte inte till när de förlorade med uddamålet borta mot Mariestads BK.

Mittenplacerade Hörnebo hade inför matchen fyra raka matcher utan förlust. Den fina sviten hade gett HSK luft ner till bottenlaget och i matchen mot Mariestad kunde laget stärka sin position i mitten av tabellen.

Men det blev inga poäng för Hörnebo i Mariestad.

Hemmalagets Emil Zghiguida spräckte nollan efter dryga halvtimmen och därefter blev det inga fler mål i matchen.

Hörnebo föll med 0–1 och den förlustfria sviten var således bruten.