IFK Skövde missade det mesta och föll

HANDBOLL: Förlust mot Hallby i första träningsmatchen på hemmaplan

Släkten är värst. Målvakten Eric Alverus blev matchvinnare för sitt nya lag IF Hallby HK när de besegrade hans forna lagkamrater i IFK Skövde med 27–24 på bortaplan.
– Det är alldeles för många missade lägen men sedan förlorar vi kamperna bakåt och det är ju beklämmande, säger IFK-tränaren Patrik Liljestrand.

IFK Skövde gjorde en slätstruken insats när de spelade första träningsmatchhen på hemmaplan. IF Hallby HK från Jönköping som huserar i allsvenskan vann med 27–24 i Arena Skövde C sedan de varit bäst när det gällde som mest på slutet. De gjorde matchens tre sista mål samtidigt som IFK missade det mesta eller Eric Alverus som spelade med just IFK förra säsongen klev fram och räddade avslut efter avslut.

– Det är alldeles för många missade lägen där vi tar dåliga avslut. Det är katastrofavslut som vi tar och då har vi ändå spelat med Eric (Alverus) i ett år. Jag tycker ändå att vi kommer till bra lägen men slarvar bort bollarna, säger IFK-tränaren Patrik Liljestrand som var irriterad efter förlusten.

– Det var en träningsmatch och då ska man inte vara nervös. Det var ingen bra insats av oss men vi ska inte ta ifrån Hallby något. De gjorde en väldigt bra match och jag tycker de ser bra ut. Jag byter återigen mycket så det är ingen optimal coachning. Vi får hoppas på en bättre insats i morgon (läs lördag) för vi kan ju ogärna bli sämre än det här, fortsätter han.

Två nyförvärv spelade

Skövdepubliken fick se två av nyförvärven i matchsituation: mittsexan Axel Franzén och målvakten Marcus Holmén. Holmén och Pål Ahlmark fick spela varsin kvart i den andra halvleken medan Michael Andersson tog plats mellan stolparna före paus. Nye niometersspelaren Henrik Dahlberg var sjuk och satt på läktaren.

Notabelt var att bröderna Järlfors, Jesper och Joel, fick mycket speltid i Hallby och kamperade ihop på niometer och i försvarsspelet. Duon har en bakgrund i just IFK och Joel svarade för fem av gästernas mål. Notabelt var också att den egna junioren Edvin Aspenbäck bland annat fick speltid.

IFK-veteranen Kristian Svensson drog inga större växlar av insatsen men konstaterade att det fanns mycket att förbättra.

– Skönt att säsongen är i gång efter tre, fyra månader men jag tycker det är tunga ben här och var. Det är halvtrötta gubbar därute och det kan helt klart bli bättre. Det är ingen kanonmatch men det är försäsong. Det är lite osäkert över hela linjen. Det finns en del att slipa på, säger han.

Match i Mariestad

Redan i dag spelar IFK Skövde igen – fast i Mariestad. Då möter de seriekollegan Ricoh HK i en träningsmatch som arrangeras av Mariestads AIF.

– Vi vill försöka att bredda intresset för handboll och nå ut i distriktet. Det ska bli kul att få spela i Mariestad, säger IFK Skövdes marknadsansvarige Niclas Börjesson.

Hoppas på mycket folk

Arrangören hoppas att Mariestadsborna kommer och tittar på lördag i Novab Arena.

– Jag fick ett samtal från IFK Skövde där de var intresserade av att anordna en träningsmatch i Mariestad. De vill synas bland ungdomar inte bara i Skövde utan också i närliggande orter. Hade inte vi tackat jag hade frågan garanterat gått vidare, säger Mattias Andersson i Mariestads AIF.

IFK har haft en del samarbete med Mariestads AIF på ungdomssidan. IFK spelade också en träningsmatch mot LIF Lindesberg i Mariestad får några år sedan (2012) och nu är det alltså dags igen.

Matchfakta

Träningsmatch

IFK SKÖVDE–IF HALLBY HK

24–27 (14–11)

Mål: IFK Skövde: Kristian Svensson 5, Alfred Ehn 4, Adam Samuelsson 4, Max Broman 3, Ramus Wremer 3, Christopher Hedberg 2, Axel Franzén, Endrit Abdullahi, Axel Magnusson. IF Hallby HK: Charles Hugosson 8, Nikola Djordjevic 5, Joel Järfors 5, Pål Wetterbrandt 3, Olle Ek 2, Robin Svensson, Adam Jönsson, Per Fredriksson, Fredrik Wendel.

Utvisningar: IFK Skövde: 4x2 Minuter. 5x2 Minuter.

Källa:

11 aug 2017 21:13

11 aug 2017 21:13