IFK Skövde segrade efter målkalas

FOTBOLL: Tog viktig seger hemma mot Alingsås

IFK Skövde tog på fredagskvällen tre mycket viktiga poäng hemma mot Alingsås.
En målglad historia slutade 4–2 till IFK som därmed lämnar Alingsås bakom sig i tabellen.

IFK har under säsongen haft problem med målskyttet, men det syntes inte under hemmamötet mot Alingsås.

Det var visserligen mycket nära att gästerna tog ledningen redan efter ett par minuters spel, men IFK:s målvakt Amar Ibrahimovic gjorde en grym räddning. Skövde ställde om och Simon Ljungquist kunde nicka in ledningsmålet.

Utökade snabbt

Bara 90 sekunder senare kunde IFK dubbla sin ledning genom Amer Ibrahimovic, vars skott styrdes via en Alingsåsförsvarare in i mål.

– Vi började i ett högt tempo och får utdelning direkt. Det var en jättebra start, men efter det tappar vi spelet, säger IFK:s tränare Fredrik Andersson om drömstarten.

2–0 efter fem minuters spel och det skapades chanser för ytterligare mål. En så pass öppen matchbild var kanske inte vad publiken på Södermalm hade förväntat sig, med tanke på att båda lagen ligger i botten av tabellen och det därmed stod viktiga poäng på spel.

Alingsås skakade av sig chocken och strax innan halvtimmen var spelad kunde man reducera genom Oliver Östlind.

Strax efter hade Alingsås en boll i ribban, men 2–1 stod sig till paus.

Gästerna reducerade

Alingsås startade den andra halvleken klart bäst och träffade för andra gången ribban. Gästerna fortsatte att trycka på och när Chris Balkerud kvitterade efter 67 minuters spel kändes det logiskt sett till matchbilden. IFK replikerade dock blixsnabbt och kunde efter en krånglig hörnvariant göra 3–2 genom Arian Domi.

– Alingsås tryckte på och i det läget kändes det rättvist med deras kvittering, men det var väldigt skönt att vi kunde få 3–2 direkt efter, säger Andersson.

Alingsås lyfte mot slutet upp laget för att få till en kvittering, men Skövde kunde snabbt ställa om och kontra in 4–2.

I det läget kändes matchen avgjord, men Aldin Barakovic täckte med handen i det egna straffområdet med utvisning och straff som resultat. Amar Ibrahimovic i IFK-kassen räddade dock elegant straffen och IFK kunde därefter kontrollera matchen till slutsignalen.

– Vi tog tre poäng och det var det vi ville ha i dag. Nu håller vi dem bakom oss i tabellen. Vi är jättenöjda med segern, avslutar Andersson.

  • Anton Gustavsson

MATCHFAKTA

Division 3 mellersta Götaland

IFK SKÖVDE–ALINGSÅS IF

4–2 (2–1)

Målen: 1–0 (4) Simon Ljungquist, 2–0 (5) Amer Ibrahimovic, 2–1 (29) Simon Östlind, 2–2 (67) Chris Balkerud, 3–2 (68) Arian Domi, 4–2 (81) Arbitrim Suljev.

Varningar: IFK: Peter Eng, Jasmin Sekic, Aldin Barakovic rött kort. Alingsås: Ludvig Andersson, Marcus Johansson.

Källa:

11 aug 2017 21:57

11 aug 2017 21:57