Skövde IK inledde med seger

ISHOCKEY: Besegrade Grästorps IK i säsongens första träningsmatch

Skövde IK nollade Grästorps IK i den första träningsmatchen.

– Det var en bra öppning på matchen där vi var koncentrerade men sedan blev vi periodvis lite ivriga efter det och då blev det lite rörigt, säger SIK-tränaren Tomas Kämpe efter 2–0 (2–0, 0–0, 0–0) på fredagskvällen.

Det var den första matchen för säsongen när Grästorps IK och Skövde IK drabbade samman i Grästorp. De båda lagen spelar i hockeyettan men den här säsongen har de placerats i olika serier. Därför passade det extra bra att mötas i en träningsmatch på fredagskvällen.

Skövde IK inledde matchen inför omkring 250 personer bäst och kunde ta ledningen redan i den första perioden. Axel Abrahamsson blev premiärskytt när hans dragskott från blålinjen gick i mål. SIK utökade sedan ledningen till 2–0 genom Hampus Forsling. Han nöp till direkt efter passning från Oskar Back och Carl-Johan Sjögren.

2–0 var också ställningen efter den första perioden och några fler mål blev det inte. Tim Hultstrand fick förtroendet mellan stolparna och höll nollan intakt.

– Två bra avslut av oss. Det var en bra öppning för oss där vi var koncentrerade. Sedan saknades det inte chanser men det blev lite så att vi passade i stället för att skjuta eller tvärtom när vi väl fick lägena, säger SIK-tränaren Tomas Kämpe.

Han tycker att det var en ok första match men att det så klart finns mycket att jobba med.

– Det var periodvis hyfsat och sedan blir det lite ivrigt i vissa lägen där vi tappar i positionsspelet både med och utan puck. Vi slarvar lite och blir ivriga men det är ju också första matchen. Det är ändå skönt att ha avklarat den, säger Kämpe och fortsätter:

– När vi gjorde det vi ska, följer vårt spel och det vi har gått igenom så här långt så var det stabilt. Det är vi som har flest målchanser genom matchen. Det var mycket spel fem mot fem. Vi hade två utvisningar med oss i den sista perioden och sedan klarade vi även något tre mot fem-läge och ytterligare något boxplay i matchen.

SIK gick runt på fyra femmor genom hela matchen.

– Det var ganska jämnt överlag. Juniorerna William Johansson och Victor Schelander bildade ett backpar. De gjorde det jättebra, berömmer SIK-tränaren.

Mål: Skövde IK: 0–1 Axel Abrahamsson, 0–2 Hampus Forsling.

11 aug 2017 21:57

11 aug 2017 21:57