HK Country blev en vinnare direkt

HANDBOLL: Positiva besked i första träningsmatchen

HK Country vann direkt i den första träningsmatchen borta mot seriekonkurrenten LIF Lindesberg.
– Killarna såg väldigt spelsugna ut, säger tränaren Henrik Schneider efter 29–27 (16–12).

HK Country fick ett positivt kvitto med sig ifrån lördagens träningsmatch borta mot den allsvenska seriekollegan LIF Lindesberg. Country ledde under hela matchen och hade som mest en ledning med åtta bollar innan siffrorna krympte på slutet men segern var odiskutabel och aldrig i fara.

– Det var aldrig något snack om saken. Vi var det bättre lag och vann rättvist. Det var kul att se. Vi har inte alls lagt speciellt mycket tid på det kollektiva spelet hittills men kunde ändå skönja en hel del positiva saker i spelet. Framförallt visade spelarna en bra inställning och hjälpte varandra till att göra en bra match, säger Henrik Schneider.

Nye målvakten Almin Brdar fick mycket speltid och visade framfötterna direkt. Han gjorde dessutom ett av målen. Nyförvärvet Victor Röxner styrde också upp spelet framåt på nio meter.

– Det var kul att se hur de nya spelarna agerade och tog för sig. Almin var jätteduktig. Han tillsammans med försvarsspelet var det mest positiva. Vi hade bra grepp på dem bakåt och vi fick ihop det bra även om vi saknade en del försvarsspelare, säger Schneider.

Mål: HK Country: Christoffer Eriksson 5, Victor Röxner 4, Mattias Obermüller 4, Max Skog 4, Kristoffer Otter 4, Sebastian Johansson 3, Jonatan Eriksson 2, Jacob Sundelius, Karl Zetterlund, Almin Brdar.

12 aug 2017 20:18

12 aug 2017 20:18