IFK Skövde tog snabb revansch

HANDBOLL: Vann träningsmatchen mot Ricoh HK i Mariestad

IFK Skövde studsade omgående tillbaka och blev en vinnare mot Ricoh HK i träningsmatchen som spelades i Mariestad.

– Skönt att vi snabbt kunde skaka av oss den sämre insatsen mot Hallby, säger IFK-spelaren Rasmus Wremer efter 25–21-segern.

Efter den svaga insatsen i fredagens träningsmatch mot IF Hallby HK (24–27) kom IFK Skövde kanske inte ut som helt nytt lag i lördagens möte med Ricoh HK i Mariestad.

IFK visade i alla fall helt andra takter och svarade för en gedigen insats. Framförallt stämde försvarsspelet på ett helt annat sätt redan från start.

– Bakåt var det mycket bättre. Vi var nog lite slitna efter träningarna innan gårdagens (läs fredag) match men i dag spelade vi jättebra bakåt. Båda målvakterna gjorde det bra. Det var väldigt stabilt. Det var som natt och dag gentemot matchen mot Hallby, tycker IFK tränaren Patrik Liljestrand.

Bra målvaktsspel

Marcus Holmén spelade mellan stolparna i den första halvleken och ersattes av Michael Andersson efter paus. Holmén räddade åtta skott medan Andersson noterades för nio parader.

– Det var skönt att se att vi visade andra takter. Gör man en dålig match så får man vara lite revanschsugna och det var vi. Det var många positiva saker i matchen. Vi gör mål från olika positioner och fick även några enkla kantutspel. Jag tycker som sagt att det var väldigt stabilt.

Ledde hela matchen

IFK – som kom till spel utan Jack Thurin, Felix Kasch, Henrik Dahlberg och Lukas Nyman – hade i realiteten kontroll på matchen från början till slut.

– När vi möter ett hungrigt lag som Hallby så slår vilja klass. Hallby var bättre än oss så det kändes jätteskönt att få göra en bättre match på alla sätt och vis. Nu stod vi upp bra bakåt och sedan missar vi inte så mycket framåt i den här matchen. Det såg mycket bättre ut, konstaterar IFK-spelaren Rasmus Wremer som gjorde sex av lagets mål.

– Även jag gjorde en bättre match. Vi hade det tungt som lag i förra matchen men det kändes som att vi var piggare i kropparna nu. Skönt att vi snabbt kan skaka av oss den sämre insatsen mot Hallby, fortsätter han.

Wremer prisades som bäste IFK-spelare och fick en present efteråt.

– Jag fick en bok. Den får jag ge till frugan, ler han.

Fick blommor

Även IFK-tränaren fick pris och han blev överraskad.

– Det var första gången på tjugo år som jag fick blommor. Vi vill ju och det är ju bra att komma ut och spela och när man får blommor kan man ju inte vara annat än nöjd. Vi får komma tillbaka hit, skrattar Liljestrand.

Ett bra slut på en intensiv helg för IFK som får blicka framåt mot den egna turneringen Billingehus elit cup på hemmaplan. Då kommer OV Helsingborg, Arendal, HK Malmö till Skövde för en träningsturnering.

– Nu blir det rätt så tuff träning i början av veckan och sedan trappar vi ner lite till matcherna i helgen, säger Liljestrand.

Matchfakta

Träningsmatch

IFK SKÖVDE–RICOH HK

25–21 (13–10)

Mål: IFK Skövde: Rasmus Wremer 6 1 straff), Kristian Svensson 4, Christopher Hedberg 4 (1), Alfred Ehn 4, Axel Franzén 2, Axel Magnusson, Max Broman, Edvin Aspenbäck, Anton Ullman, Adam Samuelsson. Ricoh HK: Henrik Olsson 4, Jesper Linnéll 3, Andreas Lang 3, Tobias Rosengren 2, Jörgen Landgraff Vegsund 2, Andreas Windahl 2, Patrik Lindblad 2, Zlatko Pavicevic, Ola Pewik, Wictor Bernhager.

Utvisningar: IFK Skövde: 2x2 Minuter. Ricoh HK: 4x2 Minuter. Domare: Johan Gedda och Joakim Lindbratt.

Publik: Omkring 200 personer.

Källa:

12 aug 2017 20:02

12 aug 2017 20:02