Stor fotbollsfest på Orkanvallen

FOTBOLL: Nabben cup firade 25 år på lördagen

På lördagen anordnade Skultorps IF Nabben Cup för 26:e gången. Nästan hundra lag kom till spel på Orkanvallen. Mycket var sig likt tidigare år, men några nyheter fanns det.

Nytt för i år var att de yngsta spelade tre mot tre på en liten plan med innebandysarg runt omkring.

– Det är ett nytt koncept. Det är tre korta halvlekar och lite längre pauser för att ledarna ska få mer tid på sig att instruera och prata med spelarna. Det har fungerat skitbra, säger Jesper Rudh som är cupchef.

Fokus på att ha roligt

Dessutom fanns det möjlighet att prova på prickskytte och speedshooting. Sedan ett par år tillbaka räknar man inte mål och inga resultat redovisas. Istället ska alla få möjligheten att spela fler matcher och fokus ligger på att ha roligt.

– Istället för att kora en vinnare och att de lagen som går långt i slutspelet får spela mycket får nu alla spela många matcher. Det är viktigt att alla får spela många matcher för många av de yngre gör sin första fotbollscup, säger Rudh.

Nabben Cup är en endagarscup och några planer på att utöka cupen finns i dagsläget inte. Runt 200 personer hjälper till ideellt för att få det att fungera och uppskattningsvis befinner sig mellan tretusen och fyratusen personer på Orkanvallen under cupen.

– Det är en viktig inkomstkälla för oss och i grund och botten därför man gör det, men självklart också för våra egna ungdomar. Det samlar också föreningen och skapar föreningskänsla när så många är med och hjälper till, avslutar Jesper Rudh.

  • Anton Gustavsson

12 aug 2017 20:26

12 aug 2017 20:26