13 aug 2017 14:30

13 aug 2017 14:30

IFK Hjo bjöd på målexplosion

FOTBOLL: Division 4 norra

IFK Hjo bjöd på målshow i prestigemötet med Ulvåkers IF. Det blev hela 5–1 (3–0) hemma på Guldkroksvallen och tre viktiga poäng för Hjo som hänger med i toppstriden.

– Jag tycker att vi gjorde det jäkligt bra även om Ulvåker kanske var en aning bleka. Vi valde att kliva på dem ganska hårt från början och jag tycker vi fick bra kontroll från start, säger IFK Hjos tränare Tommy Larsson.

– Vi ledde med 3–0 i halvtid och sedan inledde vi andra halvlek med att skapa två kalaslägen direkt men sedan gjorde Ulvåker ett mål och fick ett momentum när vi blev lite slöa. Matchen kanske kunde ha fått en annan karaktär där men jag hade ändå inte den känslan. Vi skapade så himla mycket målchanser. Med bättre skärpa hade vi vunnit med större siffror men jag är nöjd med 5–1. Det är tydliga siffror, fortsätter Tommy Larsson.

IFK Hjo ångar på i toppen med sju matcher kvar att spela och den kan bli en riktig rolig höst. Ulvåkers IF har det besvärligare i botten av tabellen och kämpar för nytt kontrakt.

– Vid ställningen 3–1 kunde matchen ha tagit en annan vändning om vi fått 3–2 och det blivit lite nerv. Vårt försvarsspel var inte direkt lysande men ska vi ha poäng måste allt fungerar till 100 procent och det gjorde det inte mot Hjo, säger Ulvåkers tränare Joakim Rosin.

Mål: IFK Hjo: Karl Simon Alsetun 2, Robert Knutsson 2, Koffi Pacome Kouassi. Ulvåkers IF: Gustaf Lövberg.

– Jag tycker att vi gjorde det jäkligt bra även om Ulvåker kanske var en aning bleka. Vi valde att kliva på dem ganska hårt från början och jag tycker vi fick bra kontroll från start, säger IFK Hjos tränare Tommy Larsson.

– Vi ledde med 3–0 i halvtid och sedan inledde vi andra halvlek med att skapa två kalaslägen direkt men sedan gjorde Ulvåker ett mål och fick ett momentum när vi blev lite slöa. Matchen kanske kunde ha fått en annan karaktär där men jag hade ändå inte den känslan. Vi skapade så himla mycket målchanser. Med bättre skärpa hade vi vunnit med större siffror men jag är nöjd med 5–1. Det är tydliga siffror, fortsätter Tommy Larsson.

IFK Hjo ångar på i toppen med sju matcher kvar att spela och den kan bli en riktig rolig höst. Ulvåkers IF har det besvärligare i botten av tabellen och kämpar för nytt kontrakt.

– Vid ställningen 3–1 kunde matchen ha tagit en annan vändning om vi fått 3–2 och det blivit lite nerv. Vårt försvarsspel var inte direkt lysande men ska vi ha poäng måste allt fungerar till 100 procent och det gjorde det inte mot Hjo, säger Ulvåkers tränare Joakim Rosin.

Mål: IFK Hjo: Karl Simon Alsetun 2, Robert Knutsson 2, Koffi Pacome Kouassi. Ulvåkers IF: Gustaf Lövberg.