13 aug 2017 17:44

13 aug 2017 17:44

Säsongen över för Skövde Dukes

AMERIKANSK FOTBOLL: SLUTSPEL, DIVISION 1, KVARTSFINAL

Skövde Dukes förlorade borta mot Borås Rhinos och har spelat klart.

Skövde Dukes har spelat färdigt för den här säsongen. Borås Rhinos blev för svårt i kvartsfinalen och besegrade Dukes med 24–15 (12–7).

– Det är tråkigt att vi åkte ur men i slutändan var det här ett rättvist resultat. Vi var väldigt ojämna. Stundtals spelade vi bra både i defensiven och offensiven men stundtals tabbar vi oss vilket straffar oss i slutändan, säger Skövde Dukes tränare Viktor Karlsson.

– Ojämnheten kommer nog av att det är i slutet av säsongen och att vi har haft en för dålig träningsnärvar på slutet. Vi faller på att folk inte hänger i hela vägen. Borås är starka och tunga. De spelar en fotboll som gynnar dem och är ett bra lag, fortsätter han.

Skövde Dukes säsong är alltså över men Skövdetränaren är trots allt nöjd med årets prestation.

– Jag är nöjd. Vi gick för att vinna varje match men ska man vara realistisk så har vi kommit dit vi kan förvänta oss. Vi är inte något färdigt lag utan behöver ha något mer år tillsammans. Vi har mer att ge, säger Viktor Karlsson som siktar på en fortsättning.

Skövde Dukes har spelat färdigt för den här säsongen. Borås Rhinos blev för svårt i kvartsfinalen och besegrade Dukes med 24–15 (12–7).

– Det är tråkigt att vi åkte ur men i slutändan var det här ett rättvist resultat. Vi var väldigt ojämna. Stundtals spelade vi bra både i defensiven och offensiven men stundtals tabbar vi oss vilket straffar oss i slutändan, säger Skövde Dukes tränare Viktor Karlsson.

– Ojämnheten kommer nog av att det är i slutet av säsongen och att vi har haft en för dålig träningsnärvar på slutet. Vi faller på att folk inte hänger i hela vägen. Borås är starka och tunga. De spelar en fotboll som gynnar dem och är ett bra lag, fortsätter han.

Skövde Dukes säsong är alltså över men Skövdetränaren är trots allt nöjd med årets prestation.

– Jag är nöjd. Vi gick för att vinna varje match men ska man vara realistisk så har vi kommit dit vi kan förvänta oss. Vi är inte något färdigt lag utan behöver ha något mer år tillsammans. Vi har mer att ge, säger Viktor Karlsson som siktar på en fortsättning.