08 sep 2017 21:17

08 sep 2017 21:17

Bunjaki lämnar sitt uppdrag i Kosovo

FOTBOLL: Skövdebo slutar som förbundskapten

Albert Bunjaki från Skövde slutar som förbundskapten för Kosovo. Kosovo är hopplöst sist i sin grupp i VM-kvalet och nu lämnar Bunjaki sitt uppdrag efter de återstående två gruppspelsmatcherna.

Skövdebon Albert Bunjaki får lämna förbundskaptensjobbet i Kosovo som han har haft sedan 2009. Kosovo erkändes som fotbollsnation först i fjol och deltar för första gången i VM-kvalet i fotboll, men är hopplöst sist i grupp I, med två matcher kvar, på en poäng (1–1 mot Finland i fjol).

På en presskonferens som Kosovos fotbollsförbund höll under fredagen meddelades att Bunjaki lämnar sitt uppdrag när VM-kvalet tar slut i oktober. Två matcher, mot Ukraina och Island, kvarstår. Enligt Kosovos fotbollsförbunds hemsida ska Bunjaki ha varit beredd att hoppa av redan nu men ordföranden Fadil Vokrri ville att han skulle stanna kvar och slutföra kvalspelet innan förbundet gör klart med en ersättare.

Bunjaki har tidigare varit assisterande tränare i bland annat Degerfors och Kalmar FF. Den rutinerade fotbollstränaren Tord Grip har varit rådgivare åt Bunjaki.

Den 3 maj 2016 blev Kosovo invalt i Europeiska fotbollsförbundet och tio dagar senare blev nationen medlem i Internationella fotbollsförbundet.

I början av juni 2016 vann Kosovos fotbollslandslag sin första ”fullt erkända” landskamp när det blev 2–0 mot Färöarna i Frankfurt.

Skövdebon Albert Bunjaki får lämna förbundskaptensjobbet i Kosovo som han har haft sedan 2009. Kosovo erkändes som fotbollsnation först i fjol och deltar för första gången i VM-kvalet i fotboll, men är hopplöst sist i grupp I, med två matcher kvar, på en poäng (1–1 mot Finland i fjol).

På en presskonferens som Kosovos fotbollsförbund höll under fredagen meddelades att Bunjaki lämnar sitt uppdrag när VM-kvalet tar slut i oktober. Två matcher, mot Ukraina och Island, kvarstår. Enligt Kosovos fotbollsförbunds hemsida ska Bunjaki ha varit beredd att hoppa av redan nu men ordföranden Fadil Vokrri ville att han skulle stanna kvar och slutföra kvalspelet innan förbundet gör klart med en ersättare.

Bunjaki har tidigare varit assisterande tränare i bland annat Degerfors och Kalmar FF. Den rutinerade fotbollstränaren Tord Grip har varit rådgivare åt Bunjaki.

Den 3 maj 2016 blev Kosovo invalt i Europeiska fotbollsförbundet och tio dagar senare blev nationen medlem i Internationella fotbollsförbundet.

I början av juni 2016 vann Kosovos fotbollslandslag sin första ”fullt erkända” landskamp när det blev 2–0 mot Färöarna i Frankfurt.