12 sep 2017 16:30

12 sep 2017 16:31

Västerås tippas i topp av de flesta tränarna

ISHOCKEY: Upptaktsträff inför Hockeyettan

Det råder inga tvivel om vilket lag som är den stora favoriten i Hockeyettan västra.
På upptaktsträffen tippades VIK Västerås som seriesegrare av alla tränare utom en.
– Det känns inspirerande. Vi förstår ju att vi kommer att vara jagade, men det gäller att anta utmaningen på rätt sätt, säger Västeråstränaren Thomas Paananen.

Samtliga fyra serier i Hockeyettan hade upptaktsträff på tisdagen och den västra serien hade sin i ABB Arena i Västerås. Inte så konstigt kanske då VIK Västerås som hockeyallsvenskt lag i fjol är den stora profilen i västra serien den här säsongen.

Laget hade hemmaplan på upptaktsträffen och fick en hel del uppmärksamhet. Bland annat berättade klubbchefen Mats Brokvist om hur läget har varit sedan det stod klart att laget fick lämna Hockeyallsvenskan.

– Det var en tuff resa, men nu andas hela föreningen framtidstro. Supportrarna har gått in och stöttat oss och partners har gått in med mer pengar än tidigare år. Fortfarande är det tryck efter hockeyn, menade Brokvist.

Klar seriesegrare

VIK Västerås har fått börja om med ett i stora delar nytt lag, men det hindrade inte tränarna i övriga lag från att tippa VIK Västerås i topp. Forshagas Per Lundell trodde på Mariestad Bois som vinnare av serien, men för övrigt var tränarkåren i den västra serien enig och pekade ut Västerås som seriesegrare.

Nu har västmanlänningarna ett tydligt favoritskap att leva upp till, men det har tränaren Thomas Paananen ingenting emot.

– Vi ska vara stolta över att många tror på oss. Det betyder att vi har gjort något bra fram till nu, säger Paananen.

”Det känns bra”

På tisdagens upptaktsträff, som leddes av sportkommentatorn Stefan Klemetz, fick tränarna parvis så som de möts i premiären kliva fram och svara på frågor.

Arbogas Lenny Eriksson och Kumlas Mattias Andersson inledde och så småningom var det dags för Skövde IK och tränaren Tomas Kämpe. De möter Surahammar på hemmaplan i premiären till helgen och Kämpe ställdes således bredvid Surahammars tränare Thomas Lundholm.

– Det känns bra och vi är där vi ska vara. Vi börjar få ihop gruppen, konstaterade Kämpe när han fick ordet.

SIK har ett stort antal nyförvärv och Kämpe fick kommentera namn som Tim Hultstrand, Anton Blomberg, Jesper Sellin och Henrik Thegel.

– De har varit bra allihopa. Thegel blir viktig för oss och det är bra att få in en äldre spelare. VI har ju ett ungt lag så det var ett bra nyförvärv, sa SIK-tränaren.

Bois siktar högt

Sist ut var Västerås och Mariestad som tjuvstartar premiäromgången redan på fredag då de möts i ABB Arena. VIK-tränaren Thomas Paananen fick givetvis svara upp för det stora favoritskapet som övriga tränare lade på Västerås medan Mariestads tränare Karl Helmersson fick redogöra för hur han såg på lagets möjligheter.

– Givetvis siktar vi högt, men det börjar med 22 matcher innan jul. Där siktar vi på topp fem, sa Helmersson utan att vilja blicka för långt fram på en gång.

Fredagsmötet mellan de båda blir ju premiärens stora match och det lär bli bra tryck med flera tusen personer på läktarna.

– Upp mot 4000 och en härlig inramning hoppas jag på, sa VIK:s klubbchef Mats Brokvist avslutningsvis.

Samtliga fyra serier i Hockeyettan hade upptaktsträff på tisdagen och den västra serien hade sin i ABB Arena i Västerås. Inte så konstigt kanske då VIK Västerås som hockeyallsvenskt lag i fjol är den stora profilen i västra serien den här säsongen.

Laget hade hemmaplan på upptaktsträffen och fick en hel del uppmärksamhet. Bland annat berättade klubbchefen Mats Brokvist om hur läget har varit sedan det stod klart att laget fick lämna Hockeyallsvenskan.

– Det var en tuff resa, men nu andas hela föreningen framtidstro. Supportrarna har gått in och stöttat oss och partners har gått in med mer pengar än tidigare år. Fortfarande är det tryck efter hockeyn, menade Brokvist.

Klar seriesegrare

VIK Västerås har fått börja om med ett i stora delar nytt lag, men det hindrade inte tränarna i övriga lag från att tippa VIK Västerås i topp. Forshagas Per Lundell trodde på Mariestad Bois som vinnare av serien, men för övrigt var tränarkåren i den västra serien enig och pekade ut Västerås som seriesegrare.

Nu har västmanlänningarna ett tydligt favoritskap att leva upp till, men det har tränaren Thomas Paananen ingenting emot.

– Vi ska vara stolta över att många tror på oss. Det betyder att vi har gjort något bra fram till nu, säger Paananen.

”Det känns bra”

På tisdagens upptaktsträff, som leddes av sportkommentatorn Stefan Klemetz, fick tränarna parvis så som de möts i premiären kliva fram och svara på frågor.

Arbogas Lenny Eriksson och Kumlas Mattias Andersson inledde och så småningom var det dags för Skövde IK och tränaren Tomas Kämpe. De möter Surahammar på hemmaplan i premiären till helgen och Kämpe ställdes således bredvid Surahammars tränare Thomas Lundholm.

– Det känns bra och vi är där vi ska vara. Vi börjar få ihop gruppen, konstaterade Kämpe när han fick ordet.

SIK har ett stort antal nyförvärv och Kämpe fick kommentera namn som Tim Hultstrand, Anton Blomberg, Jesper Sellin och Henrik Thegel.

– De har varit bra allihopa. Thegel blir viktig för oss och det är bra att få in en äldre spelare. VI har ju ett ungt lag så det var ett bra nyförvärv, sa SIK-tränaren.

Bois siktar högt

Sist ut var Västerås och Mariestad som tjuvstartar premiäromgången redan på fredag då de möts i ABB Arena. VIK-tränaren Thomas Paananen fick givetvis svara upp för det stora favoritskapet som övriga tränare lade på Västerås medan Mariestads tränare Karl Helmersson fick redogöra för hur han såg på lagets möjligheter.

– Givetvis siktar vi högt, men det börjar med 22 matcher innan jul. Där siktar vi på topp fem, sa Helmersson utan att vilja blicka för långt fram på en gång.

Fredagsmötet mellan de båda blir ju premiärens stora match och det lär bli bra tryck med flera tusen personer på läktarna.

– Upp mot 4000 och en härlig inramning hoppas jag på, sa VIK:s klubbchef Mats Brokvist avslutningsvis.