13 sep 2017 06:00

13 sep 2017 14:42

Inför Skövde HF–Västeråsirsta HF

HANDBOLL: SHE

På onsdagskvällen är det premiärdags för Skövde HF i SHE (SvenskHandbollsElit). VästeråsIrsta blir premiärgäst i Arena Skövde.
– Det brukar alltid vara jämna och bra matcher mot Skövde, så lär det väl bli även den här gången, säger VästeråsIrstas tränare Frenne Båverud som alltid gillar att åka till Skövde då han är uppväxt i Stöpen och fostrad i HK Country och IFK Skövde.

Sedan ett antal år är han etablerad som tränare i damelit. Först med Skånela och sedan i VästeråsIrsta. I februari skrev han på ett nytt treårskontrakt i klubben där han både är tränare och sportchef.

Laget har tappat jättetalangen Hannah Flodman till Guif, men fått tillbaka högersexan Elin Lindén från Midtjylland och niometerspelaren Sara Frejd har gjort comeback efter uppehåll. Dessutom har Kristin Ullén anslutit från Hellton.

– När det gäller Elin är hon minst lika bra nu som innan hon flyttade till Danmark, säger Frenne.

Mot detta Skövde HF som haft en stor spelaromsättning och läget hos Magnus Frisks lag är säkert lite extra ovisst. Flera etablerade spelare har lämnat sedan förra året och nu finns det utrymme för andra spelare att kliva fram.

Extra spännande med de norska nyförvärven mittsexan Elizabeth Collado och den vänsterhänta niomtersspelaren Celine Hagen.

– Collado tror jag blir en attraktion i ligan och Hagen är vänsterhänt och det ger oss bra alternativ i vårt spel, kommenterar Magnus Frisk.

Linnea Elfström senast i Spårvägen är ett annat nytt ansikte för skövdepubliken.

– Första omgången är alltid lite oviss och det tar ett tag innan man lär känna lagen. Men det ska bli kul och spännande, säger Frisk inför premiären.

Sedan ett antal år är han etablerad som tränare i damelit. Först med Skånela och sedan i VästeråsIrsta. I februari skrev han på ett nytt treårskontrakt i klubben där han både är tränare och sportchef.

Laget har tappat jättetalangen Hannah Flodman till Guif, men fått tillbaka högersexan Elin Lindén från Midtjylland och niometerspelaren Sara Frejd har gjort comeback efter uppehåll. Dessutom har Kristin Ullén anslutit från Hellton.

– När det gäller Elin är hon minst lika bra nu som innan hon flyttade till Danmark, säger Frenne.

Mot detta Skövde HF som haft en stor spelaromsättning och läget hos Magnus Frisks lag är säkert lite extra ovisst. Flera etablerade spelare har lämnat sedan förra året och nu finns det utrymme för andra spelare att kliva fram.

Extra spännande med de norska nyförvärven mittsexan Elizabeth Collado och den vänsterhänta niomtersspelaren Celine Hagen.

– Collado tror jag blir en attraktion i ligan och Hagen är vänsterhänt och det ger oss bra alternativ i vårt spel, kommenterar Magnus Frisk.

Linnea Elfström senast i Spårvägen är ett annat nytt ansikte för skövdepubliken.

– Första omgången är alltid lite oviss och det tar ett tag innan man lär känna lagen. Men det ska bli kul och spännande, säger Frisk inför premiären.

LAGET

Skövde HF: Hanna Edvardsson, Annie Linder, Nora Jakobsson van Stam, Julia Ehn, Emily Thompson, Elizabet Collado, Marielle Lideskär, Celine Hagen, Sofia Berggren, Linnéa Efraimsson, Hannele Nilsson, Johanna Flygelholm, Fatos Kücükyildiz, Elsa Frisk Nävarp, Rebecka Otter, Josefine Tempsch, Tilda Olsson.

 

ÖVRIGA MATCHER

13/9: Skuru–Skara, Höör–Lugi. 14/9: Sävehof–Eslöv, Boden–Heid, 15/9: Kristianstad–Önnered.