Mycket nytt för norska duon i Skövde HF

HANDBOLL: På onsdag kväll startar SHE

Mittsexan Elizabet Collado och högernian Celine Alvilde Hagen spelade tillsammans i det norska Bekkelaget HB i fjol. Tillsammans har de nu lämnat Norge för spel i Sverige, SHE och Skövde HF.
– Det ska bli väldigt intressant att komma i gång, säger Elizabet.

Mittsexan Elizabet Collado, 23 år och högernian Celine Alvilde Hage, 24 år är två av Skövde HF:s nyförvärv till den stundande säsongen.

I fjol spelade duon tillsammans i norska Bekkelaget. Nu har de lämnat Norge bakom sig och kommer tillsammans att fortsätta sitt handbollspel i Skövde HF.

– Jag kände mig klar i Norge och ville testa något nytt. Jag provspelade här i Skövde och fick en bra känsla. Det känns bara rätt helt enkelt, säger Elizabet Collado.

Celine Alvilde Hagens tanke var att fortsätta sitt handbollsspel i Norge även den här säsongen. Men när möjligheten dök upp så var även hon sugen på att testa något nytt.

Och att det är mycket som är nytt säger sig själv. Men det är ingen tvekan om att både Elizabet och Celine känner sig trygga i den nya situationen.

– Det är skönt att ha med sig någon som man känner när man börjar i ett nytt lag och när man dessutom flyttar till ett annat land. Det känns väldigt tryggt att vi har varandra, säger Celine.

Elizabet håller med och säger att de har blivit varmt välkomnade i truppen.

– Det känns väldigt härligt allting och jag är väldigt nöjd. Det är kul att lära känna de andras spel och se hur vi fungerar tillsammans, men även det sociala är jag väldigt nöjd med. Det har känts tillmötesgående från första dagen.

Förväntansfulla

Det må vara skönt att ha med sig någon ”hemifrån” när man ska flyttar till en ny stad och ett nytt land. Men även på handbollsplanen tror duon att de kommer att kunna dra nytta av varandra.

– Det passar förstås väldigt bra eftersom vi har spelat ett år tillsammans redan, säger Celine.

De är förväntansfulla över vad som väntar med Skövde HF i årets SHE, även om de inte är riktigt säkra på vad de har framför sig.

– Jag har inte satt mig in i själva serien så mycket, men det ska bli väldigt intressant att komma i gång, säger Elizabet.

Celine kommenterar:

– Det ska bli spännande att se hur det fungerar här i Sverige, till skillnad mot vad vi är vana vid i Norge.

”Tror vi kan gå långt”

En hel del har hänt i laget sedan i fjol och flera tongivande spelare har lämnat truppen inför den stundande säsongen.

Utan att veta hur det såg ut under den förra säsongen, är Celine hoppfull inför det som nu komma skall.

– Vi har ett väldigt ungt lag i år, men det känns som att vi har många bra spelare. Jag tror och hoppas att vi kan gå långt tillsammans.

Premiäromgången

Premiäromgången SHE.

13/9: Höörs HK H 65–Lugi HF, Skuru IK–Skara HF, Skövde HF–Västeråsirsta HF. 14/9: IK Sävehof–Team Eslövs IK, Boden Handboll IF–BK Heid. 15/9:Kristianstad HK–Önnereds HK.

 

13 sep 2017 06:00

13 sep 2017 06:00