13 sep 2017 21:48

13 sep 2017 22:04

Svag insats av Skövde HF i premiären

HANDBOLL: Klar förlust mot Västeråsirsta HF i första matchen

Skövde HF förlorade klart i seriepremiären mot Västeråsirsta HF. Tränaren Magnus Frisk försökte inte ens dölja sin besvikelse efteråt.
– Det mest positiva är att det kommer fler matcher, säger han efter 24–30-förlusten i Arena Skövde.

Skövde HF fick ingen bra start alls på seriespelet.

Insatsen i seriepremiären mot Västeråsirsta HF hade mycket övrigt att önska.

Det var inledningsvis en jämn tillställning i Arena Skövde inför 435 åskådare men i paus hade gästerna en 14–11-ledning. Den växte ytterligare i den andra halvleken när Skövde HF föll ihop som lag under en sekvens. Västeråsirsta HF ledde med tio bollar vid ett tillfälle.

– Vi börjar rätt skapligt men det är en rätt så fumlig match när det gäller misstag. Det finns ingen spelare som håller en genomgående hög nivå i den här matchen. Vi behöver spela och träna till oss nivåer som gör att vi kan tro på det vi ska göra, säger SHF-tränaren Magnus Frisk.

– Vi får se till att vara lite häftigare i spelet. Jag tycker inte riktigt att vi går för det i spelet. Västeråsirsta vinner matchen på att de går in mer i kamperna en mot en både framåt och bakåt. Västerås var aggressivare i sitt uppträdande över hela banan. Det finns alltid detaljer i spelet som är bra. Vissa anfall är bra och ibland är det bra bakåt när vi periodvis är aggressiva. Individuellt sett håller vi en för dålig och ojämn nivå i den här matchen, fortsätter Magnus Frisk.

Tidigt avgjort

Skövde HF tog två timeouter inom loppet av bara fyra minuter under de första elva minuterna av andra halvlek men där efter var SHF ett slaget lag. Västeråsirsta HF hade tidigt avgjort den här matchen och kunde defilera hem segern.

– Vi har ingen bra period i matchen som är riktigt lång. Det är för mycket misstag och vi tar alldeles för snabba lägen. Det får vi inte göra. Vi måste bearbeta mer i anfallsspelet, säger Frisk.

Totalt sett en svag insats av SHF i premiären. Bakåt var det alldeles för ihåligt, målvaktsspelet var långa stunder obefintligt och framåt agerade spelarna överilat med många misstag som följd.

Fatos Kücükyildiz var målbäst i hemmalaget men fick problem med ena handen. Sofia Berggren skadade sig (fot) i den första halvleken och hade tidigt spelat färdigt.

Det ska förhoppningsvis inte vara alltför allvarliga skador för duon.

SHF får chansen att göra en bättre insats när de möter Team Eslövs IK på bortaplan om en vecka.

Skövde HF fick ingen bra start alls på seriespelet.

Insatsen i seriepremiären mot Västeråsirsta HF hade mycket övrigt att önska.

Det var inledningsvis en jämn tillställning i Arena Skövde inför 435 åskådare men i paus hade gästerna en 14–11-ledning. Den växte ytterligare i den andra halvleken när Skövde HF föll ihop som lag under en sekvens. Västeråsirsta HF ledde med tio bollar vid ett tillfälle.

– Vi börjar rätt skapligt men det är en rätt så fumlig match när det gäller misstag. Det finns ingen spelare som håller en genomgående hög nivå i den här matchen. Vi behöver spela och träna till oss nivåer som gör att vi kan tro på det vi ska göra, säger SHF-tränaren Magnus Frisk.

– Vi får se till att vara lite häftigare i spelet. Jag tycker inte riktigt att vi går för det i spelet. Västeråsirsta vinner matchen på att de går in mer i kamperna en mot en både framåt och bakåt. Västerås var aggressivare i sitt uppträdande över hela banan. Det finns alltid detaljer i spelet som är bra. Vissa anfall är bra och ibland är det bra bakåt när vi periodvis är aggressiva. Individuellt sett håller vi en för dålig och ojämn nivå i den här matchen, fortsätter Magnus Frisk.

Tidigt avgjort

Skövde HF tog två timeouter inom loppet av bara fyra minuter under de första elva minuterna av andra halvlek men där efter var SHF ett slaget lag. Västeråsirsta HF hade tidigt avgjort den här matchen och kunde defilera hem segern.

– Vi har ingen bra period i matchen som är riktigt lång. Det är för mycket misstag och vi tar alldeles för snabba lägen. Det får vi inte göra. Vi måste bearbeta mer i anfallsspelet, säger Frisk.

Totalt sett en svag insats av SHF i premiären. Bakåt var det alldeles för ihåligt, målvaktsspelet var långa stunder obefintligt och framåt agerade spelarna överilat med många misstag som följd.

Fatos Kücükyildiz var målbäst i hemmalaget men fick problem med ena handen. Sofia Berggren skadade sig (fot) i den första halvleken och hade tidigt spelat färdigt.

Det ska förhoppningsvis inte vara alltför allvarliga skador för duon.

SHF får chansen att göra en bättre insats när de möter Team Eslövs IK på bortaplan om en vecka.

Matchfakta

SHE

SKÖVDE HF–VÄSTERÅSIRSTA HF

24–30 (11–14)

Mål: Skövde HF: Fatos Kücükyildiz 7 mål/9 skott, Elisabeth Collado 5/5, Rebecka Otter 4/6, Tilda Olsson 3/9, Johanna Flygelholm 2/3, Linnéa Efraimsson 2/4, Hannele Nilsson 1/1. Västeråsirsta HF: Viola Paulsen 6 mål/6 skott, Kristin Ullén 5/5, Charlotte Granfelt 4/5, Sara Frejd 4/4, Elin Lindén 3/4, Miriam Sandberg Salach 3/7, Viktoria Högström Unell 3/3, Matilda Forsberg 2/2.

Utvisningar: Skövde HF: 2x2 Minuter. Västeråsirsta HF: 5x2 Minuter.

Domare: Joel Olovsson och Oliver Quist.

Publik: 435 personer.

SLA-ligan: 3= Elisabeth Collado. 2= Fatos Kücükyildiz. 1= Johanna Flygelholm.

SLA tycker: Ingen bra premiär av Skövde HF som inte fick till det fullt ut. Västeråsirsta HF ville mer och gjorde färre misstag. Oroväckande att SHF föll ihop så mycket i den andra halvleken när Västeråsirsta HF sprang ifrån i målprotokollet. Det finns ändå ljusglimtar i lagets spel. Fatos Kücükyildiz drev på i anfallsspelet och nye mittsexan Elisabeth Collado visade att hon kommer att bli viktig för laget under säsongen. Men totalt sett en alldeles för svag insats av SHF.